Ο δήμος Πειραιά αναμένεται να ενταχθεί στον ΣΠΑΥ

Δρομολογείται η συνεργασία ανάμεσα στον ΣΠΑΥ και τον Δήμο Πειραιά, όπως ειπώθηκε σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ο κ. Μώραλης εξέφρασε έντονες περιβαλλοντικές ανησυχίες και θεωρεί σημαντικό η νεολαία και οι κάτοικοι του Πειραιά να ενισχύσουν την προστασία και τη θωράκιση του Υμηττού, ως ένα βουνό που ανήκει σε όλη την Αττική.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση και προς αυτή την κατεύθυνση, το προσεχές διάστημα αναμένεται να υπάρξει εκ νέου συνάντηση για το πώς θα ευοδωθεί η νέα αυτή συνεργασία, που ίσως τελικά δώσει στον Πειραιά τη δυνατότητα οργανωμένης πρόσβασης και συμμετοχής στην προστασία και ανάδειξη του βουνού.

«Με ιδιαίτερη χαρά, είδα κατά τη διάρκεια της συνάντησής μου, με τον φίλο Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, έναν Πειραιά που αναζητά και περιβαλλοντικές λύσεις και τρόπους ενεργοποίησης σε μια σειρά ζητημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο η μεγάλη αγκαλιά του ΣΠΑΥ είναι έτοιμη να διευρυνθεί με κοινό στόχο την προστασία του δασικού μας πλούτου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος.

«Μπορεί να διαθέτουμε το μεγαλύτερο λιμάνι στον Πειραιά, έχουμε όμως έλλειμμα από βουνά. Από τη συνάντησή μας, διαπίστωσα ότι γίνεται συστηματική δουλειά στον ΣΠΑΥ, ακόμη και με εθελοντές Πειραιώτες», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.