Μιχαηλίδου: Τέσσερα χρόνια χτίζουμε μία κοινωνία που μας χωρά όλους

Την αξία της προσφοράς τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού.

Στον εορτασμό της Ημέρας Ερυθρού Σταυρού η Μιχαηλίδου
Όπως σημείωσε, «η προσφορά είναι συνυφασμένη με την ανιδιοτέλεια. Γι’ αυτό, οφείλουμε να αναδεικνύουμε, να προβάλουμε και να αναγνωρίζουμε κάθε πράξη που ανακουφίζει τον ανθρώπινο πόνο και σκορπά χαμόγελα, ελπίδα και αισιοδοξία».

Στο πλαίσιο αυτό, η υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο έργο του Διεθνούς Κινήματος, καθώς και σε εκείνο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που στέκεται δίπλα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς. «Εδώ και 145 χρόνια», όπως υπογράμμισε, «αναδεικνύει την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς, αποτελώντας ένα σύμβολο αλληλεγγύης, που δεν γνωρίζει σύνορα».

Μεταξύ άλλων, η κ. Μιχαηλίδου συνεχάρη την κ. Μαριάννα Λάτση, η οποία τιμήθηκε με την ανώτερη τιμητική διάκριση του Χρυσού Σταυρού για την προσφορά και το φιλανθρωπικό έργο της, καθώς επίσης και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τέλος, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε:

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποτελεί μία οργάνωση πρότυπο που στέκεται δίπλα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Μία οργάνωση που βάζει το δικό της λιθαράκι σε αυτό που χτίζουμε τέσσερα χρόνια τώρα: μία συμπεριληπτική κοινωνία που μας χωρά όλες και όλους. Μία κοινωνία στην οποία πρωταγωνιστούν ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση, η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια.

Εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Αντώνη Αυγερινό, τους ανθρώπους και τους εθελοντές της οργάνωσης, καθώς και την κ. Μαριάννα Λάτση, για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Χαιρόμαστε πολύ που υπάρχουν τόσο σημαντικοί και διαχρονικοί κοινωνικοί συμπαραστάτες στο έργο μας. Μας εμπνέουν και μας δίνουν δύναμη και κίνητρο να συνεχίσουμε. Σαν Πολιτεία, έχουμε τη θεσμική υποχρέωση να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους. Χρειαζόμαστε όμως και όλους εσάς, για να χτίσουμε μία κοινωνία με πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Το οφείλουμε στον εαυτό μας. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές. Συνεχίζουμε. Δυνατοί Μαζί».