Διευρυμένη σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής με θέμα τον καθορισμό ωραρίου τροφοδοσίας των επιχειρήσεων στο κέντρο του Δήμου Αθηναίων

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον καθορισμό του νέου ωραρίου τροφοδοσίας των επιχειρήσεων στο εμπορικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε σήμερα διευρυμένη σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής. Στόχος της συνάντησης ήταν να αξιολογηθούν τα δεδομένα σύμφωνα με την πρόταση του δήμου Αθηναίων και να διαμορφωθεί η τελική εισήγηση η οποία και θα τεθεί προς ψήφιση στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τη συμμετοχή του Δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη. Ο Περιφερειάρχης εξουσιοδότησε τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο, να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να διαμορφωθεί μια πρόταση σύμφωνα με την οποία, «θα εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του κέντρου της πόλης και η ομαλή ροή της τροφοδοσίας των καταστημάτων». Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά «η πρόταση που θα διαμορφωθεί πέραν από το ότι θα είναι προϊόν διαβούλευσης, θα μπορεί σε βάθος χρόνου να αξιολογηθεί και σε περίπτωση που διαπιστωθούν δυσλειτουργίες αυτές να διορθωθούν».

Από την πλευρά του ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση και εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου με βάση την οποία ζητά από την Περιφέρεια Αττικής, να προβεί στην αλλαγή του ωραρίου τροφοδοσίας και την εφαρμογή του από τις 9 το βράδυ έως τις 9 το πρωί. Μάλιστα επισήμανε ότι «η πρόταση δε λειτουργεί τιμωρητικά, αλλά εξασφαλίζει, ότι όλοι έχουν δικαιώματα».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής Τροχαίας Αττικής Σ.Λάσκος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής -Προϊστάμενος του Τμήματος Συντονισμού και Ελέγχου Οδικού Δικτύου Δ.Παπαγεωργίου, ο Ταμίας και Μέλος ΔΣ Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) Δ.Κωλλέτας, ο Α” Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν.Κουγιουμτζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοηθός Σπ.Λάσκου, Α. Μαργιέτης και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αθήνας Β. Κορομάνζος.

Ο Αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Γ. Δημόπουλος αφού κατέγραψε τις σχετικές επισημάνσεις, αλλά και τις επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν και αφορούν στις μικρές επιχειρήσεις, θα προβεί στην κατάρτιση της εισήγησης για τη διαμόρφωση του νέου ωραρίου. Το θέμα, με βάση τη σχετική εισήγηση θα τεθεί προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ.