Παρατείνεται η περίοδος ολοκλήρωσης της Α’ Φάσης του Φαληρικού Όρμου

Νέα παράταση δόθηκε για τα έργα που αφορούν την ολοκλήρωση της Α Φάσης της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου με τη νέα ημερομηνία υλοποίησης μεταξύ του αναδόχου, η οποία είναι η ΑΚΤΩΡ και της αναθέτουσας αρχής η οποία είναι η Περιφέρεια Αττικής να ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2021.

Η Α΄Φάση

Τα έργα που θα υλοποιηθούν κατά την Α’ φάση της ανάπλασης αφορούν την μερική υπογειοποίηση της Λ. Ποσειδώνος και τη μετατόπισή της. Επίσης περιλαμβάνουν επιπλέον συγκοινωνιακά, οδικά και τεχνικά έργα, έργα αποστράγγισης οδοστρωμάτων, αντιπλημμυρικά έργα, έργα βιολογικού καθαρισμού, έργα μετακίνησης και αποκατάστασης δικτύων ΟΚΩ, καθώς και υδραυλικά έργα που αφορούν τον Κηφισό και το το Κέντρο Ανάκτησης Νερού στον Ελαιώνα.

Η Β’ Φάση

Τα έργα για τη Β’ Φάση της ανάπλασης κοστολογούνται στα 200 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής

Κατά κύριο λόγο αφορούν στην δημιουργία ενός τεράστιου Πάρκου που θα παρέχει προσβασιμότητα στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής και την περιβαλλοντική της αναβάθμιση. Επίσης, δρομολογείται κατασκευή πάρκινγκ 900 θέσεων, καθώς και κτιρίων 3500 τ.μ με χρήσεις εμπορικές, εστίασης, και αναψυχής.

Ο Φαληρικός Όρμος διαθέτει μία περιοχή μήκους 800 στρεμμάτων κατά μήκος της ακτογραμμής που ανέρχεται στα 2 χλμ. Περιλαμβάνει, επίσης, την παραλιακή ζώνη που περικλείει το Μοσχάτο, την Καλλιθέα και το Παλαιό Φάληρο. Εν ολίγοις πρόκειται για το πρώτο τμήμα του παραλιακού μετώπου 45 χιλιομέτρων από το Φάληρο έως το Σούνιο, το οποίο και δύναται να αξιοποιηθεί

Επιπλέον, όταν ολοκληρωθούν τα εν λόγω έργα, το νέο Πάρκο του Φαληρικού Όρμου θα συνδέεται με το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, τη Μαρίνα Φλοίσβου και το υφιστάμενο Πάρκο Φλοίσβου.