Μ. Κατρίνης: Αποδομήθηκε το αφήγημα του πρωθυπουργού περί αποτελεσματικότητας στις πυρκαγιές (ηχητικό)

Το αφήγημα του πρωθυπουργού περί αποτελεσματικότητας και ουσιαστικής παρέμβασης στις πυρκαγιές, αποδομήθηκε τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Πειραιάς 24» με τον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα.

«Ο ελληνικός λαός είδε την πλήρη απουσία του Κράτους την ώρα της πυρκαγιάς και το επιτελικό Κράτος που διαφήμιζε τον εαυτό του ως ετοιμοπόλεμο και αποτελεσματικό, ουσιαστικά να καταρρέει ως χάρτινος πύργος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρίνης.

Με αφορμή τη συζήτηση στη βουλή για τη κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούν στα πρώτα μέτρα για την αναδάσωση και ανακούφισης των νοικοκυριών που επλήγησαν,  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι είναι ελλιπή. Όπως τόνισε από το σχέδιο νόμου απουσιάζουν μέτρα στήριξης και αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στην πορεία θα έρθουν σχέδια νόμου που θα συμπληρώσουν τις ατέλειες και θα δώσουν λύσεις στα άμεσα προβλήματα αλλά και στα μελλοντικά που θα προκύψουν με την απώλεια εισοδήματος των νοικοκυριών