Γιώργος Καραγιάννης: Έρχονται διαγωνισμοί για τρεις επεκτάσεις της Αττικής Οδού

Το 2022 θα είναι έτοιμη η Κυβέρνηση να ανακοινώσει τους διαγωνισμούς για τις τρείς επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Λεωφόρο Βουλιαγμένης ,προς Λαύριο και προς Ραφήνα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Όπως διευκρίνισε και τα τρία αυτά  σημαντικά έργα -που μαζί με τις επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ θα αλλάξουν την εικόνα της Αττικής-βρίσκονται αυτήν την περίοδο  στην φάση της μελέτης αλλά και της χρηματοοικονομικής διασφάλισης .

Οι επεκτάσεις προς Λαύριο και Ραφήνα περιλαμβάνουν και επεκτάσεις του Προαστιακού προς τα Λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας. Ένα τμήμα του έργου στη Ραφήνα θα είναι παγιοποιημένο.

Για τον ΒΟΑΚ ο κ Καραγιάννης ανέφερε, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3, ότι  ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να προχωρήσουν  γρήγορα οι διαδικασίες ώστε μέχρι τα τέλη του χρόνου να έχει γίνει διαγωνισμός. Τα εργοτάξια θα ξεκινήσουν το 2022 και το σύνολο του έργου θα τελειώσει το 2028.

Για την Πατρών -Πύργου ανέφερε ότι μέχρι τα τέλη του έτους θα έχουν εγκατασταθεί τα εργοτάξια και σε τρία χρόνια θα είναι έτοιμος.

Ανέφερε επίσης ότι η επέκταση του Τραμ προς Πειραιά θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο.