Πελώνη: Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για τα self tests και τη Siemens κατέρρευσαν – 31 εταιρείες υπέβαλαν προσφορές

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, με αφορμή τα self tests και τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως μεθοδευόταν απευθείας ανάθεση στην Siemens.

Όπως λέει η κυρία Πελώνη στην ανακοίνωσή της, ο ΣΥΡΙΖΑ, «κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία, αποδεικνύοντας ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να πλήξει την διαχείριση της πανδημίας και την προσπάθεια για ελεγχόμενη επανεκκίνηση και άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας».

Στην συνέχεια με αφορμή την κατάθεση προσφορών από συνολικά 31 εταιρείες, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει πως τα fake news κατέρρευσαν και πως οι λασπολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν.

Παράλληλα η κυρία Πελώνη καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί σημειώνοντας πως η σιωπή του είναι ένοχη. «Ας απαντήσει επιτέλους. Συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα άμεσα οικιακά τεστ, πρώτα από όλη την Ευρώπη και πριν η προμήθειά τους καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού; Συμφωνεί να ανοίξουν δραστηριότητες με τη χρήση των νέων εργαλείων που παρέχει η επιστήμη»;

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αριστοτελίας Πελώνη:

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωσή του έσπευσε να εκτοξεύσει λάσπη και ψέματα στον ανεμιστήρα καταγγέλλοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό για φωτογραφική απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Siemens για την προμήθεια των self-test.

Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία, αποδεικνύοντας ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να πλήξει την διαχείριση της πανδημίας και την προσπάθεια για ελεγχόμενη επανεκκίνηση και άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία όπως μόνο αυτός ξέρει.

Σήμερα που τα fake news του κατέρρευσαν, οι λασπολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν.

31 εταιρείες υπέβαλαν προσφορές στον διαγωνισμό και ο φάκελος κατατίθεται σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν υπέβαλε προσφορά ούτε άμεσα ούτε έμμεσα. Προκύπτει ότι δεν πληρούσε καν τις προδιαγραφές που τέθηκαν από τους ειδικούς.

Η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχη.

Ας απαντήσει επιτέλους. Συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα άμεσα οικιακά τεστ, πρώτα από όλη την Ευρώπη και πριν η προμήθειά τους καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού; Συμφωνεί να ανοίξουν δραστηριότητες με τη χρήση των νέων εργαλείων που παρέχει η επιστήμη;

Ή θα επιμείνει να εύχεται την καταστροφή για να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα;

Όση λάσπη κι αν πετάξουν, γυρίζει πίσω.

Ζαχαριάδης για κριτική στα self test: Οκ, έκανε μια αστοχία ο ΣΥΡΙΖΑ


Ένα τέλος στην παρεξήγηση που δημιουργήθηκε το Σαββατοκύριακο, ύστερα από μια ανάρτηση του στο twitter, επιχείρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε, η ανάρτηση του, η οποία καυτηρίαζε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το ράλι Ακρόπολις, παρομοιάζοντάς τον σαν Μιστερ Μπιν, δεν είχε σκοπό να προσβάλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εξήγησε ότι θεωρεί πως η εικόνα αυτή του πρωθυπουργού προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών και ο ίδιος έκανε έναν παραλληλισμό με τον γνωστό και πετυχημένο κωμικό, καθώς και εκείνος ασχολούνταν με τα αυτοκίνητα. Υπογράμμισε ότι ο ίδιος σέβεται τους θεσμούς και ποτέ δεν έχει μιλήσει υβριστικά σε κανέναν πολιτικό αντίπαλο. Τόνισε παράλληλα, πως «προφανώς, δεν θεωρώ κανέναν πρωθυπουργό των Ελλήνων ηλίθιο, δεν θεωρώ ηλίθιο τον κ. Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με τον ίδιο η όξυνση αυτής της παρεξήγησης, οφείλεται στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος θέλησε να υπερασπιστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο twitter. Άφησε δε αιχμές, λέγοντας ότι προσπαθώντας να γίνει αρεστός στο Μαξίμου χρησιμοποίησε αυτή τη μέθοδο. Πρόσθεσε, πως «αν θέλει να ανακτήσει την εύνοια του Μαξίμου ο κ. Γεωργιάδης, πρέπει να βρει άλλον τρόπο». Επιπλέον, υπογράμμισε πως δεν έχει κανένα θέμα με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, λέγοντας ότι η κριτική αφορούσε αποκλειστικά την πολιτική της κυβέρνησης.

Μιλώντας για τη διάψευση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα ανατεθούν τα self test στη siemens, ο κ. Ζαχαριάδης, τόνισε ότι ίσως να κρίνεται άστοχη αυτή η παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Κρίνεται αν ήταν εύστοχη ή όχι. Οκ, έκανε μια αστοχία ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.