Νέο ΣΔΙΤ φοιτητικών εστιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Τη δημιουργία φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο Πάρκο Πόλης του Δήμου Φυλής δρομολογεί ο δήμος.

Το έργο που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί μέσω σύμπραξης με ιδιώτες (ΣΔΙΤ) συζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με τον Δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτη Καλδή.

Το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018 με τον Νόμο 4521 προήλθε μέσω της διαδικασίας συγχώνευσης του ΤΕΙ. Αθήνας και του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα.

Είναι το τρίτο μεγαλύτερο της χώρας σε αριθμό φοιτητών με εγγεγραμμένους φοιτητές περίπου 55.700 προπτυχιακούς, 5.500 μεταπτυχιακούς και 460 υποψήφιους διδάκτορες. Σήμερα λειτουργούν συνολικά 27 τμήματα, τα οποία οργανώνονται σε έξι σχολές, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων: τη Σχολή Δημόσιας Υγείας, τη Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, τη Σχολή Επιστημών Τροφίμων, τη Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού και τη Σχολή Μηχανικών.

Υπενθυμίζεται οτι μέσω συμπράξεων δρομολογούνται ήδη η δημιουργία φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου της Κρήτης, της Θράκης, και της Θεσσαλίας συνολικού προϋπολογισμού που υπερβαίνει τα €400 εκατ.

Συγκεκριμένα έχουν εγκριθεί από τη Διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ η κατασκευή φοιτητικών εστιών  του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη  και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε Βόλο & Λαμία με συνολικό κόστος επένδυσης €105,4 εκ. €92εκ. αντίστοιχα ενώ σε φάση δημοπράτησης βρίσκεται η κατασκευή φοιτητικών εστιών του πανεπιστημίου Κρήτης σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο με το συνολικό κόστος επένδυσης να φτάνει τα €207 εκ.

Πηγή: ypodomes.com