Στην αντεπίθεση ο Γιάννης Σγουρός: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη για την ανάθεση σε ιδιώτη δικηγόρων των αγωγών για Μάτι & Μάνδρα

Ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, με ανακοίνωσή του, ζητεί από την Περιφέρεια Αττικής, να ανακαλέσει την ανάθεση της ανάθεσης του δικαστικού χειρισμού των αγωγών για Μάτι και Μάνδρα σε ιδιώτη δικηγόρο και μάλιστα με υψηλό κόστος.
Μάλιστα ο κ. Σγουρός, προειδοποιεί ότι αν δεν ανακληθεί η αυτή η απόφαση τότε θα προσφύγει στη δικαιοσύνη θεωρώντας ότι διασπαθίζεται δημόσιο χρήμα, δεδομένου ότι  η Περιφέρεια Αττικής έχει πληθώρα ικανότατων δικηγόρων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Σγουρού:
«Για δεύτερη φορά ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης ζητάει από το Περιφερειακό Συμβούλιο να εγκρίνει παράνομα αμοιβή 266.000 ευρώ (με ΦΠΑ) σε ιδιώτη δικηγόρο – ο οποίος τον εκπροσωπούσε κατά το παρελθόν συντάσσοντας εξώδικα σε υποθέσεις του (προσωπικές και Δήμου Αμαρουσίου) – για να χειριστεί δικαστικά τις αγωγές κατά της Περιφέρειας Αττικής για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και την καταστροφική πλημμύρα στη Μάνδρα.
Και τούτο επιχειρείται με πλήρη παράκαμψη της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία διαθέτει έμπειρους, ικανούς και εξειδικευμένους δικηγόρους, που είναι σε κάθε περίπτωση σε θέση να χειριστούν τις παραπάνω υποθέσεις, χωρίς κόστος για την Περιφέρεια όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
Καταδικάσαμε την παράνομη και σκανδαλώδη παροχή πληρεξουσιότητας στον ανωτέρω ιδιώτη δικηγόρο, η οποία δόθηκε αιφνιδιαστικά από την Οικονομική Επιτροπή, άρον άρον, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Αυγούστου.
Ζητήσαμε την ανάκλησή της επισημαίνοντας τις ευθύνες όσων συνέβαλαν στην παρανομία.
Μας αγνόησαν.
Το ίδιο έπραξαν και μετά από την άρνηση καθορισμού της αμοιβής του ανωτέρω δικηγόρου από το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 2/9/2020.
Κατόπιν αυτού απαιτούμε, για τελευταία φορά, να ανακληθεί η παράνομη ανάθεση, δηλώνοντας ξεκάθαρα και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας, ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε άμεσα στην Ελληνική Δικαιοσύνη κατά των φυσικών και ηθικών αυτουργών της ανωτέρω μεθόδευσης, ζητώντας τον έλεγχο και τον καταλογισμό των ποινικών και αστικών ευθυνών τους. Να αναλογιστούνε σε τι δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκεται η χώρα μας