ΡΕΠΟΡΤΑΖ – Φωνές απόγνωσης για τη ΜΗ αποκομιδή απορριμμάτων από τη Δομή Φιλοξενίας Σχιστού (βίντεο)

Ρεπορτάζ στην ομίχλη από “Κοινωνική” και “Porto news” είναι αυτό για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό.

Η φωνή απόγνωσης από τον διοικητή του κέντρου Θωμά Παπακωνσταντίνου τρυπάει αυτιά και καρδιές. “Είμαστε σε υγειονομικό αποκλεισμό και σε κατάσταση άκρως επικίνδυνη όπου η κατάσταση της μη αποκομιδής των σκουπιδιών κάνουν την κατάσταση αφόρητη”.

Αντιφατικές φαίνονται οι δηλώσεις του δημάρχου Περάματος Γ. Λαγουδάκη σε ραδιοφωνικό σταθμό που αναφέρεται σε ευθύνες του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας που αφαίρεσε τους κάδους απορριμμάτων από το κέντρο, πράγμα που δεν αποδεικνύεται από το ρεπορτάζ και από δηλώσεις του διοικητή του κέντρου.

Ακόμη από μεριάς του δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας τόσο ο Δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος όσο και ο αντιδήμαρχος Μ. Θεόδοτος δηλώνουν οτι έκαναν παραπάνω πράγματα λόγω ευαισθησίας και φυσικά χωρίς να έχουν υποχρέωση .

Πάντως, η επόμενη μέρα υποχρεώνει το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής και τον Δήμο Περάματος να βρουν λύση στην “υγειονομική βόμβα του Σχιστού” προτού εκραγεί.

Να σημειωθεί ότι το κέντρο είναι πολύ κοντά στα σπίτια του Κερατσινίου και του Περάματος.

Τέλος, είναι κρίμα τέτοια ζητήματα που αφορούν ανθρώπινες ψυχές να φθάνουν σε τέτοιες εξελίξεις. Αποκαλυπτικά όσα ακολουθούν στο βίντεο.