Προχωρά το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Hines στη Λεωφ. Συγγρού

Ψήφο εμπιστοσύνης στο τουριστικό προϊόν της Αθήνας και στην ανάκαμψη του κλάδου μετά το σφοδρό πλήγμα που έχει δεχτεί από την πανδημία του κορονοϊού, δίνει η αμερικανική Hines, προχωρώντας την επένδυση για το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αθήνα Λ.Συγγρού. 

Ο λόγος για τον παλιό πολυκινηματογράφο Odeon Starcity, επί της Λεωφόρου Συγγρού, ο οποίος περιήλθε στην κατοχή της το 2019, έναντι περίπου 20 εκατ. ευρώ μετά από διαγωνισμό που είχε πραγματοποιήσει η Εθνική Leasing. 

Συγκεκριμένα προ εβδομάδων εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), η αρχιτεκτονική μελέτη  με την οποία δρομολογείται η πλήρης ανακατασκευή του κτηρίου. Βάσει αυτής  προβλέπεται η κατεδάφιση της υφιστάμενης ανωδομής και η δημιουργία νέας που θα μειώνει την κάλυψη του κτηρίου κατά 545 τ.μ. και θα δημιουργεί μεγαλύτερο ακάλυπτο χώρο αυξάνοντας ταυτόχρονα και το πράσινο. 

Στόχος να δημιουργηθεί έως το τέλος του 2021 ένα εννιαώροφο ξενοδοχείο 5 αστέρων το οποίο θα γειτνιάζει και θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το Grand Hyatt, την έτερη μονάδα της εταιρείας που εγκαινιάστηκε προ διετίας. 

Οι εργασίες για την ανακατασκευή του κτηρίου έχουν ήδη ξεκινήσει και υπολογίζεται να τελειώσουν μέχρι το τέλος του 2021, ανάλογα φυσικά και με τα υπό διαμόρφωση υγειονομικά δεδομένα της χώρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αμερικανική εταιρεία δραστηριοποιείται στη χώρα μας ήδη από το 2017, μετά και την από κοινού επένδυσή της με την Henderson Park στο πρώην Athens Ledra, το οποίο μετατράπηκε στο πεντάστερο Grand Hyatt. Έκτοτε έχει ενισχύσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο της προχωρώντας τη σταδιακή υλοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος, το οποίο υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ σε πλήρη ανάπτυξη. 

Πλέον έχει σε εξέλιξη μια σειρά έργων ανακατασκευής, αλλά και ανάπτυξης ακινήτων, είτε στον κλάδο του τουρισμού είτε στον κλάδο του retail. Στον τουριστικό τομέα, πέρα από την Αθήνα πραγματοποεί επενδύσεις και σε τρία ξενοδοχεία στην Κρήτη (Apollonia Beach Resort & Spa (Ηράκλειο), Sitia Beach City Resort & Spa (Σητεία), και Santa Marina Beach Resort). Στον τομέα του retail να υπενθυμίσουμε ότι έχει επενδύσει στο οικόπεδο της πρώην Κλωστουφαντουργίας Μουζάκη, μετά από εξαγορά του έναντι 7 εκατ. ευρώ από την Blackstone το 2018, στο οποίο έχει κάνει ήδη εγκαίνια το μεγαλύτερο Leroy Merlin της χώρας μας. Παράλληλα έχει αναλάβει από την Pasal τη διαχείριση του εμπορικού κέντρου Athens Heart με στόχο να το μετατρέψει σε εκπτωτικό εμπορικό κέντρο ονόματι Gazi Outlets, με ψυχαγωγικές δραστηριότητες και κινηματογραφικές αίθουσες. 

Η τελευταία μεγάλη εξαγορά της αφορά τον κλάδο του τουρισμού. Πρόκειται για την εξαγορά έκτασης 71 στρεμμάτων στη Βούλα με στόχο την ανέγερση οικιστικού συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών. 

Nα υπενθυμίσουμε ότι η αμερικανική εταιρεία έχει παρουσία σε 225 πόλεις σε 25 χώρες παγκοσμώις ενώ τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της ανέρχονται στα 144,1 δισ. δολάρια (συμπεριλαμβανομένων και των περιουσιακών στοιχείων τρίτων επενδυτών). Η παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά ξεκίνησε το 1991 κι έκτοτε έχει παρουσία σε 55 πόλεις σε Αυστρία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειομε το χαρτοφυλάκιο της στην ευρωπαϊκή ήπειρο να ανέρχεται στα 22,7 δισ. ευρώ.