ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ -ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Όπως σας έγραψε το newsx.gr τοποθετήθηκε Συντονιστής για το ζήτημα της επιτάχυνσης του έργου δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου και Διεθνούς Κέντρου Καινοτομίας στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στον χώρο των παλιών Λιπασμάτων.

Ο Δήμος, από την πλευρά του απαντάει:

Πρόκειται για θετικό γεγονός που δείχνει την κινητικότητα που υπάρχει για την περιοχή. Η κίνηση αυτή μπορεί να είναι επίσης, μια καλή ευκαιρία η κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τις θέσεις της σχετικά με την εξαγγελία μητροπολιτικού πάρκου και κέντρου καινοτομίας στην περιοχή.

Σε αυτή τη συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και δημόσια, ο Δήμος προσέρχεται με ένα καθαρό πλαίσιο αρχών και θέσεων. Τα 640 στρέμματα της περιοχής των Λιπασμάτων, να αποδοθούν στην πόλη και τους κατοίκους της.

Οποιαδήποτε αξιοποίηση προς όφελος των ανθρώπων της πόλης περνάει μέσα από την απομάκρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων από την περιοχή. Την άμεση μετεγκατάσταση της Oil one και της Lafarge, καθώς και το «ξήλωμα» των δεξαμενών των ΕΛΠΕ.

Οποιαδήποτε, επίσης, αξιοποίηση προς όφελος των ανθρώπων της πόλης περνάει μέσα από τον σεβασμό των χρήσεων γης. Αξιοποίηση στραμμένη σε δραστηριότητες πουν έχουν να κάνουν με την Παιδεία, την Υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την αναψυχή.

Ακόμη, οποιαδήποτε αξιοποίηση προς όφελος των ανθρώπων της πόλης περνάει μέσα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαλλοτρίωσης των στρεμμάτων στον χώρο που ανήκουν στην Εθνική Τράπεζα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος μας, μαζί με τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που είχε εκπονήσει με την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, θα προσέλθει στον διάλογο με το δικό του σχέδιο, που κύριο μέλημά του έχει τις ανάγκες της πόλης και των ανθρώπων της.