Ένας χρόνος κυβέρνηση ΝΔ: «Η χώρα μας σήκωσε και πάλι περήφανα το κεφάλι»-Άρθρο του Κώστα Κατσαφάδου, βουλευτή της ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων

“Από σήμερα ξεκινά ένας δύσκολος, αλλά όμορφος αγώνας. Η χώρα σηκώνει και πάλι περήφανα το κεφάλι. Και εμείς σηκώνουμε τα μανίκια. Η νέα κυβέρνηση θα δουλέψει σκληρά, ομαδικά και με σεμνότητα. Με σεβασμό στην ισχυρή λαϊκή εντολή που έλαβε. Το κύρος της δημοκρατίας και των θεσμών θα αποκατασταθεί. ” Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αμέσως μετά το τελικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου του 2019.

Δώδεκα ολόκληρους μήνες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει πράξη κάθε μέρα που περνά τη δέσμευσή που είχε δώσει στους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για μας στη ΝΔ η 7η Ιουλίου του 2019 δεν είναι τίποτε άλλο από την ημέρα που ο ελληνικός λαός μίλησε στην κάλπη και μας έδωσε την εντολή, να πάμε τη χώρα μπροστά ενωμένοι, με ανάπτυξη, με περισσότερες θέσεις εργασίας αλλά και με ασφάλεια.

Η 7η Ιουλίου είναι μέρα που μας υπενθυμίζει το χρέος μας, απέναντι ε μια κοινωνία που ταλαιπωρήθηκε και μάτωσε τα προηγούμενα χρόνια .

Για αυτό και κάνοντας έναν μικρό απολογισμό, ο καθένας από εμας μέσα του μπορεί να διαπιστώσει πόσα πολλά πετύχαμε σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Πόσο η Ελλάδα μας άλλαξε, βγαίνοντας από το περιθώριο, που την είχαν βάλει οι κύρηκες του λαικισμού και του διχασμού.

Θα ήταν ψέμα να ισχυριστώ ότι δεν έγιναν λάθη, ότι δεν υπήρξαν παραλείψεις, και ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί χρόνια τώρα και ταλαιπωρούσαν τους πολίτες.

Αλλά ακόμη και ο πιο κακόπιστος μπορεί να διαπιστώσει ότι αυτή η κυβέρνηση σήκωσε μανίκια, δούλεψε με ταχύτατους ρυθμούς και μπόρεσε να βάλει μπροστά ξανά την οικονομία.

Αν δεν είχε μεσολαβήσει η πανδημία, τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα. Αλλά ακόμη και σε αυτές τις πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις που βιώσαμε εξαιτίας του κορονοιού, πετύχαμε κανείς συμπολίτης μας, να μην είναι μόνος του, καμία επιχείρηση να μην νιώθει ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να την στηρίξει για να περάσει με ασφάλεια και αυτόν τον κάβο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ απέδειξε ότι ακόμη και στα δύσκολα, όχι μόνο μπορεί να πετυχαίνει, αλλά να μετατρέπεται σε υπόδειγμα για τις άλλες χώρες.

Το κράτος ψηφιοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό και οι πολίτες απέκτησαν πλέον τη δυαντότητα να εξυπηρετούνται χωρίς να χάνουν χρόνο, χωρίς να στήνονται στις ουρές, για να πάρουν ένα χαρτί.

Στην οικονομία, πετύχαμε τη μείωση φορολογικών βαρών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με τη μειωση του ΕΝΦΙΑ, με την νεά φορολογική κλίμακα, με την μείωση των κρατήσεων των ασφαλιστικών εισφορών.

Μέσα σε ένα έτος εγκρίθηκαν 399 έργα συνολικού προϋπολογισμού 5 δις ευρώ και στηρίχθηκε η έρευνα και η ανάπτυξη, η νεοφυής επιχειρηματικότητα και η παραγωγή καινοτομίας στα ερευνητικά κέντρα και τις επιχειρήσεις, ενώ ξεκόλλησε όπως διαπιστώσατε πριν λίγες ημέρες η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό.

Η κυβέρνηση παράλληλα αν και δέχτηκε στα σύνορά της ασύμμετρη απειλή απέδειξε ότι μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των συνόρων μας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης και να αποκτήσει κύρος και αξιοπιστία απέναντι στους εταίρους.

Ενα χρόνο ετά μπορούμε να κοιτάμε το τι πετύχαμε και να νιώθουμε υπερήφανοι γιατί τηρήσαμε μια σειρά από δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες.

Πλέον όλοι διαπιστώνουν ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης ότι υπάρχει ξανά συντεταγμένο κράτος στην πατρίδα μας.

Τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνουν ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα. Αντίθετα οι επιτυχίες της κυβέρνησης ανέβασαν για όλους εμάς τον πήχη ακόμη υψηλότερα.

Για αυτό ακόμη και στις υφεσιακές συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία σε όλες τις οικονομίες του κόσμου, εμείς προσπαθούμε να βάλουμε ξανά μπροστά την οικονομία, ενισχύοντας την ρευστότητα και προστατεύοντας τις θέσεις εργασίας.

Γνωρίζουμε ότι έχουμε ανηφόρα ακόμη μπροστά μας. Αλλά μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Γιατί αποδείξαμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε. Την 7η Ιουλίου του 2021 τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα, για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες. Για την πατρίδα μας που θα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.