H απάντηση για την… «παπαδημούπολη»

Εναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων και την αποκάλυψη ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης απέκτησε μέσα στο 2018 οκτώ ακίνητα—μια real estate επένδυση που ο ίδιος προσπάθησε κάπως να δικαιολογήσει— το θέμα της περιουσιακής του κατάστασης επανέρχεται στην επικαιρότητα αναβαθμισμένο. Τούτο διότι, όπως υποστηρίζει σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του το «Πρώτο Θέμα», κάνοντας μάλιστα λόγο για «Παπαδημούπολη», το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προχώρησε μέσα στο 2019 στην αγορά ακόμα έξι ακινήτων. Σύμφωνα δε με το δημοσίευμα, ο κ. Παπαδημούλης ενοικιάζει συνολικά πλέον 15 ακίνητα σε ΜΚΟ και μετανάστες. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα ακίνητα ενοικιάζονται στις ΜΚΟ Solidarity Now, Praksis καθώς και σε μεμονωμένους μετανάστες από τη Γκάμπια, Μπουργκίνα Φάσο και Τουρκία. Το «Πρώτο Θέμα» υποστηρίζει ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε δύο χρόνια αγόρασε 16 ακίνητα και διαθέτει συνολικά 38!

Η απάντηση Παπαδημούλη στο δημοσίευμα

Για θλιβερό αντιπερισπασμό εκ μέρους της Ν.Δ. και εκστρατεία «δολοφονίας χαρακτήρα» κάνει λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος σε σημερινό δημοσίευμα σχετικά με τα ακίνητα, που έχει στην κατοχή του.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει δε πως έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους του  να πράξουν τα νόμιμα εναντίον όσων των συκοφαντούν, ενώ καταλήγει πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». 

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη: 

«Κάθε φορά που η Ν.Δ. είναι στριμωγμένη από πραγματικά σκάνδαλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ανασύρει από το συρτάρι κάποιον θλιβερό αντιπερισπασμό.

Πριν λίγες ημέρες κατήγγειλα με Ερώτησή μου στην Κομισιόν τη σκανδαλώδη και αδιαφανή κατανομή από την κυβέρνηση της Ν.Δ., 20 εκατομμυρίων ευρώ, ακόμη και σε ανύπαρκτα και ανενεργά site. Ως απάντηση ήρθε μια κλιμάκωση της συνεχιζόμενης εκστρατείας “δολοφονίας χαρακτήρα” που στοχεύει στην ηθική και πολιτική μου εξόντωση και στην ηθική σπίλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Είναι γνωστό ότι έχω στην κατοχή μου ακίνητα που αποκτήθηκαν 100% νόμιμα, με καθαρά και όχι μαύρα χρήματα. Που τα δηλώνω και φορoλογούμαι γι’ αυτά μέχρι και το τελευταίο ευρώ και δεν τα κρύβω στο εξωτερικό πίσω από off shore και αχυρανθρώπους.

Σε όλη μου τη διαδρομή, υπηρετώ με συνέπεια, διαφάνεια, ήθος και απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα, τις αξίες της Αριστεράς, της Δημοκρατίας και της εντιμότητας.

Επειδή η Ν.Δ. επιχειρεί μια πρωτοφανή επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα αλλά και ταυτόχρονα να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, ξεκαθαρίζω μια και καλή για να τελειώνουμε, ότι, συνεχίζοντας πρωτοβουλίες που έχω ήδη αναλάβει, το σύνολο των καθαρών εσόδων από όσα διαμερίσματα ενοικιάζω μέσω ΜΚΟ σε πρόσφυγες και μετανάστες, θα κατατίθενται μέχρι και το τελευταίο ευρώ, για τη στήριξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης υπέρ των Ελλήνων πολιτών που έχουν ανάγκη, αλλά και των προσφύγων και μεταναστών.

Έχω δώσει ήδη εντολή, στους δικηγόρους μου να πράξουν τα νόμιμα εναντίον όσων δόλια και συνειδητά με συκοφαντούν επιχειρώντας να με ταυτίσουν με πολιτικά πρόσωπα αμετάκλητα καταδικασμένα για διαφθορά όπως οι κ.κ. Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης και Παπαγεωργόπουλος. Οι συκοφάντες θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Δεν πρόκειται να αφήσω κανένα περιθώριο σε όσους λεηλάτησαν και συνεχίζουν να λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, να παριστάνουν και από πάνω τους “εισαγγελείς” εγκαλώντας τόσο εμένα όσο και το κόμμα μου για ζητήματα ηθικής τάξης. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!»