Και άλλο… usb -Για να δούμε!

Διαβιβάστηκε σήμερα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλη Ιωαννίδη, το usb με την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά-Μιωνή, από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Πλέον ο κ. Ιωαννίδης καλείται να αποφασίσει εάν θα πρέπει να ανοίξει έρευνα για τα καταγγελλόμενα, αλλά και το ποια κατεύθυνση θα έχει η έρευνα αυτή στην περίπτωση που ξεκινήσει.

Μαζί με το στικάκι που περιλαμβάνει την ηχογραφημένη συνομιλία του πρώην υπουργού Επικρατείας με τον επιχειρηματία, στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών βρίσκεται και το συνοδευτικό έγγραφο του κ. Μιωνή, τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής, τα πρακτικά της 2ήμερης κατάθεσης του Νίκου Παππά τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και η χθεσινή κατάθεση του πρώην αναπληρωτή Yπουργού δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η διαβίβαση στην Εισαγγελία έγινε κατ’ επιταγή του άρθρου 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας βάσει του οποίου «οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα οτιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως».