«Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα» – Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Μοσχάτου – Ταύρου

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής Μοσχάτου – Ταύρου για την ανάπλαση της πλατείας Μεταμόρφωσης – Ταξιάρχη Παπαντώνη:

Όσοι μιλούν για καθυστέρηση υλοποίησης του έργου ανάπλασης της Πλατείας Μεταμόρφωσης (Ταξιάρχη Παπαντώνη) έχουν επιλεκτική μνήμη αφού:

Ξεχνούν ότι αν και η σύμβαση υπογράφηκε 5 Απριλίου 2019, η ουσιαστική ανάπτυξη εργασιών έγινε τον Σεπτέμβριο.

Ξεχνούν ότι λόγω του Πάσχα και λόγω της χρήσης της πλατείας από τις δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις δεν γίνονταν εργασίες.

Ξεχνούν ότι τα κόμματα με αποφάσεις της διαπαραταξιακής επιτροπής, χρησιμοποίησαν την πλατεία για τις Ευρωεκλογές.

Ξεχνούν ότι τα κόμματα με αποφάσεις της διαπαραταξιακής επιτροπής, χρησιμοποίησαν την πλατεία για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ξεχνούν ότι από τον Ιούνιο μέχρι το τέλος Αυγούστου λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων έπρεπε να πραγματοποιηθούν εργασίες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Ξεχνούν ότι τον μήνα Αύγουστο είναι κλειστά όλα τα εργοτάξια και τα εργοστάσια.

Ξεχνούν ότι ζητήθηκε από την Εκκλησία και τα καταστήματα η τμηματική εκτέλεση των εργασιών και όχι η υλοποίηση του έργου ενιαία, πράγμα που επέφερε επιπλέον καθυστερήσεις, αλλά και τεχνικές δυσκολίες.

Ξεχνούν ότι επειδή το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, το  Συμβούλιο Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας  είχε διακόψει τις συνεδριάσεις του για 5 μήνες λόγω λήξης της θητείας του στα τέλη του Δεκεμβρίου και έπρεπε να εγκρίνει μια σειρά κρίσιμα τεχνικά ζητήματα για την πορεία του έργου.

Ξεχνούν ότι λόγω της πανδημίας υπήρξαν αντικειμενικές καθυστερήσεις αφού ολόκληρη η χώρα υπολειτουργούσε και δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί ούτε μια απλή προμήθεια υλικών και οι εργαζόμενοι εργάζονταν εκ περιτροπής.

Ξεχνούν επίσης ότι λόγω του Covid-19 δεν συνεδρίαζε η επιτροπή παρακολούθησης του έργου που είχε ορίσει η Περιφέρεια.

Ξεχνούν ακόμα ότι και αρμόδιοι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας λόγω της πανδημίας έχουν λάβει για όλο αυτό το διάστημα άδεια ειδικού σκοπού.

Ξεχνούν ότι οι εργασίες του α΄ τμήματος στο οποίο ούτε αρχαία βρέθηκαν, ούτε άλλα προβλήματα υπήρχαν, ολοκληρώθηκαν σχεδόν άμεσα.

Ξεχνούν ότι λόγω ευρημάτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος σε άλλα τμήματα, οι εργασίες γίνονταν βήμα – βήμα, αφού μέχρι πρόσφατα η αρχαιολογική υπηρεσία ήταν παρούσα στο έργο καθημερινά.

Μάλλον όμως δεν ξεχνούν, αλλά σκοπίμως διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για δικούς τους λόγους, τους οποίους «αντιλαμβανόμαστε», αλλά δεν αποδεχόμαστε γιατί λειτουργούμε με γνώμονα το όφελος της κοινωνίας και όχι με προσωπικούς σχεδιασμούς.

Ας μην «ανησυχούν» όμως, το έργο θα ολοκληρωθεί γιατί ως Δημοτική Αρχή συνεχίσαμε και συνεχίζουμε τα έργα παρά τις δυσκολίες, λειτουργώντας με συνέπεια, τηρώντας τις δεσμεύσεις μας στους συμπολίτες μας.