Εσωτερικά ζητήματα… απεργία «κομμένη»

Ότι αύριο, Πέμπτη, δεν έχει προκηρυχθεί απεργιακή κινητοποίηση στους Δήμους από την Ομοσπονδία, κάνει σαφές με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ!

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι, την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, όπου θα αποφασιστούν οι κινητοποιήσεις έναντι των επιχειρούμενων ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών και λοιπών εργασιακών ζητημάτων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ Βαθμού.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει πως, η «σύγχυση» αυτή προκλήθηκε από κομματική, παραταξιακή κινητοποίηση, με τους εμπνευστές της να «κοιμούνται και ξυπνούν με το όνειρο της διάσπασης και απαξίωσης του ρόλου της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», όπως χαρακτηριστικά γράφει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Επειδή υπάρχουν ερωτήματα που τίθενται μεμονωμένα από εργαζόμενους στα Γραφεία της Ομοσπονδίας μας, σχετικά με το αν έχει προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, ενημερώνουμε τους Συλλόγους-Μέλη ότι:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή της, στις 10 Ιουνίου 2020, αποφάσισε την άμεση σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου για την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν το κύμα ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, την συνέχιση και διεύρυνση καταβολής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και την άμεση απελευθέρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους Ο.Τ.Α.

Κατόπιν των ανωτέρω, δεν υπάρχει καμία απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πώς κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν μια κομματική και παραταξιακή συγκέντρωση, που ουδεμία σχέση έχει με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.). Ασφαλώς δεν καλύπτεται συνδικαλιστικά και πιθανόν πρόκειται για κάποιους που κοιμούνται και ξυπνούν με το όνειρο της διάσπασης και απαξίωσης του ρόλου της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι κινητοποιήσεις, καθώς και το πλαίσιο των διεκδικήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αποφασιστούν στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, και αμέσως μετά, μέσω των Συλλόγων-Μελών, θα σας σταλεί η σχετική ενημέρωση.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την λήψη αποφάσεων και την ενεργοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάποιοι επιλέγουν για άλλη μια φορά τον μοναχικό και αδιέξοδο κομματικό και παραταξιακό μονοπάτι και το μόνο που κάνουν είναι να προσφέρουν χείρα βοήθειας στις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές. Πρόκειται για μια ομάδα κομματικών δήθεν «συνδικαλιστών», που δεν κόπτονται για τα συμφέροντα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά άγονται και φέρονται ανάλογα με τις υποδείξεις και επιδιώξεις του κομματικού τους οργάνου.»