Θύμα deepfake porno μια ανήλικη – Το έφτιαξε συμμαθητής για να της πάρει τη σημαία στην παρέλαση

Σοκ υπέστη 14χρονη που είδε τον εαυτό της να πρωταγωνιστεί σε deepfake βίντεο ερωτικού περιεχομένου (χωρίς όμως να είναι στην πραγματικότητα αυτή). Η μαθήτρια γυμνασίου ενημερώθηκε από τον διευθυντή του σχολείου ότι έχει φτάσει στα χέρια του υλικό με προσωπικές της στιγμές.

Το κορίτσι – αριστούχος μαθήτρια– έβλεπε το πρόσωπό του και άκουγε τη φωνή του, χωρίς να μπορεί να πιστέψει στα μάτια του, λέγοντας από την πρώτη στιγμή ότι η κοπέλα που φαίνεται στο βίντεο δεν είναι εκείνη.

Αμέσως άρχισε έρευνα για να διαπιστωθεί η προέλευση του βίντεο και τελικά πίσω από την υπόθεση κρύβονταν ένας συμμαθητής της, ο δεύτερος καλύτερος μαθητής της τάξης, ο οποίος μέσω τεχνητής νοημοσύνης έκανε το βίντεο για να την δυσφημίσει και να «κλέψει» από την ανήλικη τη σημαία στην παρέλαση.

«Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να βιώνει κάτι τέτοιο»

Το περιστατικό αυτό καταγράφηκε πριν από περίπου 3 χρόνια και ήταν από τις πρώτες περιπτώσεις στη χώρα αυτής της διαδικτυακής απάτης. Οι γονείς της ζουν με τον φόβο μην συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο στο παιδί τους σημειώνοντας ότι κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να βιώνει κάτι τέτοιο.

«Η κόρη μας είναι σε σοκ από αυτό το γεγονός. Ακόμη και σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι σε ποιου τα χέρια βρίσκεται αυτό το υλικό. Το να αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους προσβολές στην ιδιωτική σου ζωή είναι κάτι που κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να βιώνει» τόνισαν οι γονείς του θύματος.