Βασίλης Κικίλιας: Υπεράνθρωπη η προσπάθεια που γίνεται

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται για τρίτο εικοσιτετράωρο. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα στα Δερβενοχώρια κινήθηκε την Τρίτη προς τη Μάνδρα, περνώντας από πολλούς οικισμούς, απανθρακώνοντας σπίτια και οχήματα. Η φωτιά έφτασε στη Νέα Πέραμο και απειλεί σπίτια.

Ενεργά μέτωπα υπάρχουν στη Βλυχάδα στα Μέγαρα, όπου η φωτιά έφτασε μέχρι τις αυλές σπιτιών πριν οριοθετηθεί. Την ίδια ώρα, κατά την ενημέρωση, ο Βασίλης Κικίλιας έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τις φωτιές που μαίνονται στη χώρα.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας σε δήλωσή του σήμερα το πρωί ανέφερε πως «χθες βράδυ οι άνδρες και οι γυναίκες της πολιτικής προστασίας και όλη η κρατική μηχανή έκαναν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια», ενώ όπως είπε επίσης «θα συνεχιστούν οι προσπάθειες, ενώ οι καρικές συνθήκες ανάμενονται δύσκολες και σήμερα».

Κάλεσε τους πάντες να βοηθήσουν το έργο των Αρχών και τόνισε: «παρακαλώ να βοηθήσουμε όλοι το έργο των πυροσβεστών. Δεν νοείται αμέλεια, πρόκληση φωτιάς από αμέλεια, θερμική εργασία στην ύπαιθρο. Παρακαλώ πολύ να βοηθήσουν όλοι».