Ημερίδα «Οι εξαρτήσεις στον 21ο αιώνα» – 5/11/2022, 10:30-18:30 Foyer Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Ο Σύλλογος «Πολύμορφη Έκφραση» και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πειραιά παρουσιάζουν ειδική Ημερίδα για θέματα ψυχικής υγείας με θέμα: «Οι εξαρτήσεις στον 21ο αιώνα».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά στις 5 Νοεμβρίου 2022. Το ζήτημα της ψυχικής υγείας, τις εποχές που βιώνουμε, είναι πρώτης προτεραιότητας και για το λόγο αυτό η συγκεκριμένη ημερίδα θα πλαισιωθεί από ειδικούς επιστήμονες στο χώρο της Ψυχιατρικής Επιστήμης, της Επιστήμης της Ψυχολογίας, αλλά και από επίσημους φορείς που ασχολούνται με αυτό το ευαίσθητο θέμα, καθώς και δημοσιογράφους.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιωτών, του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και της Ακαδημίας Δικανικής Ιατρικής και Συναφών Επιστημών, ενώ τον ρόλο του επιστημονικού υπευθύνου έχει ο κος Στέλιος Κρασανάκης, Ψυχίατρος θεατρολόγος-Δραματοθεραπευτής-Σκηνοθέτης-Διδάσκων ΕΚΠΑ-Πρόεδρος του κλάδου Τέχνη και Ψυχιατρική της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Λίγα λόγια για την Πολύμορφη…

Η Πολύμορφη ξεκινάει τη δράση της στον Πειραιά το 2001 με πρωτοβουλία της αρχιτέκτονος Ξανθένιας Μαντά, αποτελώντας μέχρι σήμερα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο διάδοσης και δημιουργίας Πολιτισμού της πόλης. Πολύμορφη όπως πολιτισμός υποδηλώνεται και από το όνομά της. Η Πολύμορφη δεν είναι ένας μονοθεματικός οργανισμός, αλλά είναι ένας δυναμικός συγκερασμός δράσεων, ενεργειών, πρωτοβουλιών αλλά και συνεργασιών με άλλους φορείς πολιτισμού, οι οποίες συν διαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες έκφρασης και δημιουργίας των ανθρώπων που υπάρχουν και συνυπάρχουν μέσα σε αυτή. Θέατρο – Χορός – Μουσική – Εικαστικά – Ιστορία – Χειροτεχνία – Λαογραφία και Παράδοση – Δημιουργική απασχόληση παιδιών – Εθελοντισμός είναι μερικές από τις θεματικές από όπου αντλούν το περιεχόμενό τους τα προγράμματα της Πολύμορφης. Η Πολύμορφη στεγάζεται στην οδό Σφακίων 33, στη συνοικία του Προφήτη Ηλία, στον Πειραιά, σε έναν καλαίσθητο και ευέλικτο «πολυ-χώρο» που φιλοξενεί τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, τα δρώμενα και τις ομάδες, ενώ υποστηρίζει και πλήθος εκδηλώσεων τόσο για τους ενήλικους όσο και για τα παιδιά. Με τα δικά μας λόγια… «Η Πολύμορφη είναι ιδέα συλλογική, ένας πυρήνας πολιτισμού, μία μύηση στον εθελοντισμό και την αλληλέγγυα δράση – επικοινωνία και «συνενοχή» σε όνειρα χωρίς εκπτώσεις».

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος της Πολύμορφης Ξανθένια Μαντά