Λεωνίδας Κουτρουμάνος – Δικηγόρος: «Όλοι οι δικηγόροι αυτή τη στιγμή είμαστε στον αέρα» (βίντεο)

Για θέματα που έχουν να κάνουν για αυτό που πολύ καλά ξέρει, τα τεκταίνομενα στο χώρο της Δικαιοσύνης, μίλησε ο Μανιάτης Δικηγόρος Λεωνίδας Κουτρουμάνος στην εκπομπή Λόγος και Αντίλογος των Απόστολου Καραμπερόπουλου και Τάκη Μαυρέα.

Ο γνωστός δικηγόρος του Πειραιά μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στην Δικαιοσύνη και το κατά πόσο αυτή έχει επηρεαστεί από την πανδημία του κορωνοϊού. Όπως είπε, για 7 μήνες, ένας από τους πυλώνες του κράτους, η δικαστική εξουσία ήταν ανενεργή. Χαρακτήρισε προβληματικές όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται σήμερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, λόγω της ανεπαρκούς εξυπηρέτησης και της τεράστιας γραφειοκρατίας. Είπε πως τα βήματα που έχουν γίνει λόγω της ψηφιοποίησης της διακυβέρνησης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζεται αρκετός χρόνος για να λυθούν οι παθογένειες του ελληνικού κράτους. Ο κ. Κουτρουμάνος, στην συνέντευξή του, μίλησε για θέματα της δικαιοσύνης που απασχολούν την ελληνική καθημερινότητα, όπως είναι οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί αλλά και το φλέγον θέμα των ανείσπρακτων ενοικίων. Επίσης, μεγάλο κομμάτι της κουβέντας απασχόλησε το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια. Ο κ. Κουτρουμάνος εξέφρασε και τη γνώμη του σχετικά με τα δικαστήρια του Πειραιά.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Στην Κίνα σε μια βδομάδα μέσα έχτισαν νοσοκομείο, στον Πειραιά δεν μπορεί να βρεθεί ένα οικόπεδο 40 χρόνια για την ανέγερση ενός Δικαστικού Μεγάρου, αντάξιο της σημασίας και της ιστορίας της πόλης» ενώ θύμισε σε όλους την ακαταλληλότητα του υφιστάμενου κτιρίου το οποίο, όπως σημείωσε δεν έχει καν έξοδο κινδύνου, σύμφωνα με τις πιστοποιήσεις της Πυροσβεστικής.