Θεόδωρος Καπράλος-πρόεδρος ΕΣΠ στον «ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟ»: Τα καταστήματά μας είναι σαν τα παιδιά μας και αυτή τη στιγμή, είναι «άρρωστα» – ΖΗΤΑΜΕ ξεκάθαρο πλαίσιο στήριξης για τους επόμενους ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ μήνες

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θεόδωρος Καπράλος μίλησε την Μ. Τρίτη στην εκπομπή «Λόγος και Αντίλογος» με τους Τάκη Μαυρέα και Απόστολο Καραμπερόπουλο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καπράλος είπε:

«Ως νέο διοικητικό συμβούλιο, έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη συνεργασίας και επικοινωνίας με τις επιχειρήσεις της πόλης μας για να αναδείξουμε τα ζητήματα που ανακύπτουν, να βρούμε και να προτείνουμε λύσεις.

Αυτό που έχει συμβεί από τον περασμένο Μάρτιο, δεν είναι μόνο οικονομικό ζήτημα, αλλά κοινωνικό ζήτημα.

Υπάρχει μια καινούρια “κανονικότητα” και χρειάζονται ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Υπάρχει τεράστια απώλεια τζίρου, με το λιανεμπόριο να έχει χάσει, συνολικά, πάνω από 10 δις.

Η αγορά δεν κινείται. Ο κόσμος είναι μουδιασμένος, στριμωγμένος οικονομικά και έχει αλλάξει την καταναλωτική του συμπεριφορά.

Η Πολιτεία ομολογουμένως, έχει κάνει κάποιες προσπάθειες αλλά, ουσιαστικά, είναι μιας μορφής “διασωλήνωση” που αν μας την τραβήξουν δεν μπορούμε να επιζήσουμε στην αγορά.

Υπάρχουν συσσωρευμένες οφειλές και μηδαμινός τζίρος. Μας κρατάει ο εμπορικός μας εγωισμός.

Εμείς έχουμε μεταφέρει όλη αυτή την εικόνα προς τα αρμόδια υπουργεία, προτείνοντας πραγματικές και χειροπιαστές λύσεις.

Ζητήσαμε, για τους επόμενους κρίσιμους μήνες, Επιστρεπτέα με στόχευση στην αγορά, τακτοποίηση παγίων, στήριξη απασχόλησης, στήριξη ενοικίου κ.α. Αν δεν γίνουν αυτά και πολλά άλλα, όλη η προσπάθεια θα πάει χαμένη.

Σας ρωτώ: Ποια Επιστρεπτέα θα γυρίσει πίσω μια επιχείρηση, η οποία κλείνει;

Για όλους εμάς η δουλεία μας είναι η ζωή μας, δεν είμαστε πολυεθνικές. Οι επιχειρήσεις είναι το “παιδί μας”. Νιώθουμε σαν να έχουμε αυτή τη στιγμή ένα παιδί άρρωστο.

Με ρωτάνε όλοι στο δρόμο: Υπάρχει περίπτωση να ξανακλείσουμε; Να κάνουμε παραγγελίες;

Τι να απαντήσω, όταν δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο…. Και δεν αναφέρομαι τόσο στην πανδημία όσο στην οικονομία, γιατί εκεί μπορείς να βάλεις μια γραμμή, να ξέρουν οι άνθρωποι, οι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι, που οδεύουν.

Εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, δεν είμαστε ένα κομματικό όργανο. Εκπροσωπούμε κόσμο και είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε τη φωνή των μελών μας. Έχουμε κάνει συναντήσεις, με βουλευτές, με ανθρώπους της κυβέρνησης, με φορείς της πόλης. Εδώ θα είμαστε και θα επιμείνουμε».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ:

«ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» – Η αλήθεια στην ενημέρωση
Με την υπογραφή του Τάκη Μαυρέα και Απόστολου Καραμπερόπουλου

Ο «Λόγος και Αντίλογος» είναι μια νέα εκπομπή συμπαραγωγή των εκδοτών Τάκη Μαυρέα (PortoNews) και Απόστολου Καραμπερόπουλου («Κοινωνική»), που ενώνοντας δημοσιογραφικές δυνάμεις δημιουργούν μια άλλη ενημέρωση, δυνατή, δημιουργική και αληθινή.

Η εκπομπή ξεκινά την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και θα προβάλλεται LIVE στο webtv του PortoNews στο youtube
κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 16:00 έως τις 18:00 και το Σάββατο 11:00 με 13:00

Ο «Λόγος και Αντίλογος» μια εκπομπή με αξιοπιστία, με δυνατά ρεπορτάζ, χωρίς κιτρινισμό και παραπληροφόρηση, καλύπτει όλο το ειδησεογραφικό φάσμα της καθημερινότητας για κάθε πολίτη τόσο στην Αττική όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο «Λόγος και Αντίλογος» προστίθεται στο επιτυχημένο Media Mix (εφημερίδες, sites, webtv) από τα πιο αξιόπιστα, αποδοτικά και έγκυρα Μέσα Επικοινωνίας των δύο εκδοτών, κερδίζοντας εκτίμηση και ανταγωνισμό.

Ο «Λόγος και Αντίλογος» απευθύνεται σε κάθε κοινό συμπληρώνοντας παράλληλα την υιοθέτηση καινοτόμων, συνδυαστικών και ελκυστικών διαφημιστικών προτάσεων.