Δημήτρης Κατσικάρης: «Ευχαριστώ την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων που επιβεβαιώνει πανηγυρικά τις καταγγελίες μου για τις παράνομες εργασίες της Περιφέρειας στον Γαλατά»

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και νυν Περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά Δημήτρης Κατσικάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με χθεσινή επιστολή μου, ζήτησα από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη να παρέμβει προκειμένου να σταματήσουν οι παράνομες ασφαλτικές εργασίες και παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων στο κέντρο του Γαλατά, σε καθαρά δημοτικό δίκτυο και χερσαία ζώνη λιμένος, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει εκεί καμία αρμοδιότητα, παρά μόνον στο Επαρχιακό δίκτυο που δεν περιλαμβάνει το χώρο παρέμβασης της Περιφέρειας, ούτε φυσικά υπάρχει προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων για τέτοιες εργασίες.

Στη σχετική επιστολή μου προς τον κ. Πατούλη, έθεσα υπόψη του συγκεκριμένα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία δεκαετιών, νόμους, αποφάσεις και διατάξεις από τα οποία προκύπτει ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει καμία αρμοδιότητα παρέμβασης στο Δημοτικό Δίκτυο, παρά μόνον στο Επαρχιακό, το οποίο ορίζεται από την αρχή και το τέλος του σχεδίου πόλεως Γαλατά και σε καμία περίπτωση δεν αφορά τον οικισμό, αφού οι οδικοί άξονες αρμοδιότητας της Περιφέρειας είναι ξεχωριστοί και φυσικά δεν εφάπτονται.

Σήμερα, με έκπληξη διάβασα μια υβριστική και προσβλητική για το πρόσωπό μου απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, -στην οποία ουδέποτε αναφέρθηκα- η οποία επιχειρεί να με νουθετήσει και με κατηγορεί ότι υπηρετώ τοπικές πολιτικές σκοπιμότητες, ότι δεν γνωρίζω την νομοθεσία και, επιπλέον, ότι… «προσβάλω την πορεία μου και την παράταξή μου με τη συμπεριφορά μου», επειδή τόλμησα να διατυπώσω την άποψή μου ως εκλεγμένος!

Ειλικρινά, ζητώ συγγνώμη από την κυρία Αντιπεριφερειάρχη: Την επόμενη φορά που θα θελήσω να κάνω κριτική ή να έχω διαφορετική άποψη… υπόσχομαι να ζητήσω την άδειά της προκειμένου… να βελτιώσω τη συμπεριφορά μου!

Αντιπαρέρχομαι όμως, προς το παρόν, το πρωτοφανές ύφος και ήθος της ανακοίνωσης αυτής και μένω στην ουσία της:

Ευχαριστώ πολύ την κυρία Αντιπεριφερειάρχη που αναφερόμενη στο ΦΕΚ1787/τΒ/2007… επιβεβαιώνει εκκωφαντικά την καταγγελία μου!

Αυτό, διότι μια απλή ανάγνωση της απόφασης του τότε κρατικού Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής -στην οποία αναφέρεται η Αντιπεριφερειάρχης- αρκεί για να τεκμηριωθεί ότι ο επίμαχος χώρος στην οποίο εκτελεί παράνομες εργασίες η Περιφέρεια… δεν ανήκει στην αρμοδιότητά της!(Παράρτημα 2-Πίνακες 2 και 5).

Εκεί αναφέρονται ρητά οι τρεις οδικοί άξονες αρμοδιότητας της Περιφέρειας:

1.Γαλατάς-Φανάρι-προς Επίδαυρο δια μέσου Λεσιάς,

2.Γαλατάς-Λεμονοδάσος προς Ερμιόνη, και,

3.Λεωφόρος Επιδαύρου-Δρυόπης-Γαλατά (Νέα χάραξη).

Προφανώς κάποιοι για να δικαιολογήσουν τα ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ τους, γίνονται… ταχυδακτυλουργοί και κάνουν… τα τρία… ένα!!!

Ωστόσο, πέρα από το… Αυτογκόλ, το αναφερόμενο -για… «ξεκάρφωμα» ΦΕΚ- ουδόλως καταργεί το διάταγμα του 1956, ούτε τις αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών για τον καθορισμό των αντικειμενικών αξιών που μνημονεύει ρητά και την οδό 25η Μαρτίου, αλλά αντιθέτως τα επισφραγίζει.

Τέλος, και μόνο από το έργο των «κυβόλιθων» που έγινε απευθείας από τον Δήμο Τροιζηνίας (2004-2007) με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, αποδεικνύεται ότι μιλάμε για δημοτικό δίκτυο, στο οποίο δεν είχε ποτέ καμία αρμοδιότητα και δικαιοδοσία η Περιφέρεια Αττικής, για αυτό άλλωστε ουδέποτε τόλμησε να παρέμβει εκεί κανένας Νομάρχης ή Περιφερειάρχης, σεβόμενος την νομοθεσία και το Δήμο.

Εάν ήταν διαφορετικά, αν η Περιφέρεια είχε αρμοδιότητα, τότε το έργο αυτό… δεν θα το εκτελούσε ο Δήμος, επί Δημαρχίας Σαμπάνη, αλλά η τότε Νομαρχία Πειραιώς!

Ο στρατηγός Μακρυγιάννης έλεγε: «Η αλήθεια είναι πικρή και δεν είναι καιρός να κρύβεται η αλήθεια. Εγώ την αλήθεια θα την ειπώ γυμνή»!

Δια ταύτα: Επειδή ζούμε σε κράτος δικαίου, επειδή οφείλουμε στους πολίτες την αλήθεια, πέρα από παραμορφωτικούς φακούς και σκοπιμότητες και επειδή η νομιμότητα δεν πρέπει να αποτελεί «κενό γράμμα», η αλήθεια θα λάμψει εκεί που οι υπεύθυνοι υποχρεούνται να δώσουν λόγο και δεν μπορεί να ξεφύγουν διαστρέφοντας την πραγματικότητα»