Γιάννης Μώραλης: Πολύ κοντά να βρεθεί λύση- απαλλοτρίωση για τα στρέμματα Χαραγκιώνη-ΧΡΩΠΕΙ (VIDEO)

«Καλή εξέλιξη» ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πειραιά ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ για τα στρέμματα Χαραγκιώνη – ΧΡΩΠΕΙ στο Νέο Φάληρο.

Αποκλειστικές δηλώσεις στη νέα εκπομπή «ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» με την υπογραφή του Τάκη Μαυρέα και Απόστολου Καραμπερόπουλου

Η νέα εκπομπή «ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ», μια συμπαραγωγή των εκδοτών Τάκη Μαυρέα (PortoNews) και Απόστολου Καραμπερόπουλου («Κοινωνική»), ξεκίνησε δυναμικά την Τρίτη με καλεσμένο τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο οποίος απάντησε για ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ του Πειραιά και όχι μόνο, σε μια ουσιαστική συζήτηση  με πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις!

Οι δυο εκδότες με πολυετή εμπειρία στα θέματα του Πειραιά, συνομίλησαν με τον Δήμαρχο της πόλης για παραπάνω από 3 ώρες, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, ακόμη και σε επίπεδο συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου!

Μεταξύ των πολλών θεμάτων που συζητήθηκαν (και τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο youtube της εκπομπής «ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ»), ενημερωθήκαμε για μια σημαντική εξέλιξη γύρω από τη γνωστή υπόθεση των στρεμμάτων της ΧΡΩΠΕΙ, στην Οδό Πειραιώς που αφορά στα οικόπεδα ιδιοκτησίας του Ομίλου Χαραγκιώνη, για τα οποία υπάρχει εδώ και χρόνια «σίριαλ» διεκδικήσεων, με τις δυο πλευρές, δηλαδή τις προηγούμενες δημοτικές Αρχές και τον Πρόεδρο του Ομίλου, Θεόδωρο Χαραγκιώνη, να μην κάνουν βήμα πίσω σε αυτά που ζητούσαν!

Η λύση, φαίνεται πως τελικά βρέθηκε από τη δημοτική Αρχή Μώραλη και θα ανακοινωθεί εντός του επόμενου μήνα. Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης αποκάλυψε στην εκπομπή  «ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» ότι ελπίζει ότι συγκεντρώθηκαν τα χρήματα της απαλλοτρίωσης και θα ανακοινωθούν «καλά νέα» για τα 33 στρέμματα της ΧΡΩΠΕΙ  το επόμενο διάστημα, εξαγγέλλοντας μια μεγάλη ανάπλαση στην περιοχή.

Θυμίζουμε ότι ο χώρος που βρίσκεται πίσω από το Καραϊσκάκη (σ.σ. δεν μιλάμε για το κτίριο της ΧΡΩΠΕΙ που θα γίνει Κέντρο Καινοτομίας) είναι πρακτικά 2 μεγάλα οικόπεδα, 33 στρέμματα πίσω και 12 εμπρός. Για τα 33 πίσω στρέμματα ισχύει το καθεστώς αστικού πρασίνου.

Η πλευρά Χαραγκιώνη διαθέτει νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας και όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ομίλου, Θεόδωρος Χαραγκιώνης, σε συνέντευξή του στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, επιθυμούσε αρχικά στην περιοχή να κατασκευάσει μαιευτήριο (πριν το ΡΕΑ), στην πορεία όμως και αφού ανέκυψαν εμπόδια και φτιάχτηκε το ΡΕΑ στη Συγγρού, συνέχισε με μελέτες για Εμπορικό Κέντρο, όχι «τύπου MALL», διότι το θεωρούσε «εσωστρεφές», αλλά για Εμπορικό Κέντρο με πολύ πράσινο και ανοιχτούς χώρους. Ο Δήμος Πειραιά επί Φασούλα όμως «αμύνθηκε» μιας τέτοιας επένδυσης, αποφασίζοντας απαλλοτρίωση των συγκεκριμένων στρεμμάτων της ΧΡΩΠΕΙ, η οποία όμως… δεν εκτελέστηκε ποτέ, γιατί δεν υπήρχαν τα χρήματα!

Η κατάσταση αυτή προκάλεσε πολυετείς διαμάχες. Η πλευρά Χαραγκιώνη είχε πει το 2016 στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ: «Θέλει ο Δήμος Πειραιά απαλλοτρίωση; Κανένα πρόβλημα! Ας έρθει η πόλη να το πάρει, αν πραγματικά το επιθυμεί, το Σύνταγμα προβλέπει επακριβώς τις διαδικασίες. Αλλιώς να προχωρήσουμε στο Εμπορικό Κέντρο». Οι πληροφορίες έλεγαν τότε ότι οι δυο πλευρές δεν τα έβρισκαν στην τιμή, που ήταν κάπου στα 20 εκ. ευρώ. Ωστόσο, η πλευρά Χαραγκιώνη είχε απαντήσει ως εξής: «Δεν είχε τεθεί ΠΟΤΕ θέμα οικονομικό…».

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης αποκάλυψε στην εκπομπή «ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» ότι επί Περιφερειακής Αρχής Ρένας Δούρου υπήρξε διάθεση να δοθούν 7 εκ. ευρώ, τα οποία βέβαια δεν έφταναν και ο Δήμος δεν μπορούσε να συμπληρώσει γιατί ήταν χρεωμένος.

Πλέον, όπως αποκάλυψε την εκπομπή ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, όχι μόνο έχουν «νοικοκυρευτεί» τα οικονομικά του Δήμου, αλλά ελπίζει ότι βρέθηκαν και τα χρήματα της απαλλοτρίωσης των στρεμμάτων της ΧΡΩΠΕΙ, κάτι που αναμένεται να ρίξει τους «τόνους» μεταξύ των δύο πλευρών και να προχωρήσει μια σημαντική ανάπλαση, από πλευράς Δήμου, σε ένα «κομβικό» σημείο της πόλης.

Περισσότερα, όταν υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Για όλα τα υπόλοιπα και για σημαντικές ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ειδήσεις για τον Πειραιά και την Αττική συντονιστείτε στην εκπομπή «ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ»  στο youtube, με την υπογραφή του Τάκη Μαυρέα και Απόστολου Καραμπερόπουλου, κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 16:00 έως τις 18:00 και το Σάββατο 11:00 με 13:00

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Λόγος και Αντίλογος ΕΔΩ