Νέα τηλεφωνική απάτη για να αδειάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς

Απατεώνες που προσποιούνται τους τεχνικούς της Microsoft και υποκλέπτουν κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών με τα περαστικά να πληθαίνουν στα νησιά των Σποράδων.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, στόχος των επιτήδειων που βρίσκονται πίσω από την συγκεκριμένη κακόβουλη ενέργεια, είναι η υποκλοπή κωδικών πρόσβασης και λοιπών προσωπικών στοιχείων από χρήστες τραπεζικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Οι απατεώνες τηλεφωνούν στα θύματά τους και προσποιούνται τους τεχνικούς της Microsoft και μιλούν αγγλικά. Καταγγελίες για τέτοια τηλεφωνήματα έχουν γίνει σε Αλόννησο, Σκόπελο και Σκιάθο.

Την προσοχή των πολιτών εφιστά, με ανάρτησή του, ο Δήμος Αλοννήσου, επισημαίνοντας τα εξής: «Έχουν πέσει στην αντίληψή μας επανειλημμένες απόπειρες τηλεφωνικής απάτης από αγνώστους που ισχυρίζονται ότι είναι από την Microsoft και έχει πέσει ο Η/Υ σας θύμα χάκερ, κακόβουλου λογισμικού κτλ με πραγματικό στόχο να σας παραπλανήσουν και να δώσετε εσείς οι ίδιοι πρόσβαση του Η/Υ σας σε αυτούς. Χρησιμοποιείται αγγλικός αριθμός συνήθως που ξεκινά με 0044. Εφιστούμε την προσοχή σας διότι φαίνεται ότι χρησιμοποιούν λίστα των επιχειρήσεων του νησιού και τηλεφωνούν συνεχώς μιλώντας Αγγλικά».