Ανοίγει ο «φάκελος» προσλήψεων σε Δήμους και ΚΕΠ

Ύστερα από το «μπαράζ» προσλήψεων σε νοσοκομεία στο χώρο της υγείας, όλα δείχνουν ότι οι δήμοι θα επανέλθουν σύντομα στο προσκήνιο.
Αυτή την περίοδο δύο είναι οι προκηρύξεις που σχετίζονται άμεσα με τους ΟΤΑ και την ενίσχυση τους, η πρώτη έχει να κάνει με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και η δεύτερη με την επονομαζόμενη και «ουρά» της 3Κ/2018.

-ΚΕΠ (153 θέσεις): Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιθυμεί να προχωρήσει η διαδικασία για την πρόσληψη νέων μονίμων υπαλλήλων, αξιοποιώντας τις μέχρι τώρα επεξεργασίες. Για την ταχύτερη δημοσιοποίηση του διαγωνισμού η πολιτική ηγεσία δεν εκτιμάται ότι θα επιφέρει σημαντικές τροποποιήσεις στο προσχέδιο της προκήρυξης, που βρίσκεται στο συρτάρι του αρμόδιου υπουργείου.

-Δήμοι (782 θέσεις): Είναι μια προκήρυξη την οποία αναμένουν χιλιάδες υποψήφιοι και αφορά κυρίως δήμους οι οποίοι δεν πρόλαβαν να ενταχθούν –για διαφόρους λόγους – στη μεγάλη προκήρυξη του 2018 (3Κ). Υπάρχει μικρή πιθανότητα ο τελικός αριθμός των θέσεων που θα διατεθεί να είναι λίγο μεγαλύτερος.