«Καλησπέρα σας, είμαι ο Χρήστος Σταϊκούρας» -Το τηλεφώνημα του ΥΠΟΙΚ σε δύο πολίτες (βίντεο)

Ένα μάλλον… αναπάντεχο τηλεφώνημα, από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, δέχθηκαν δύο πολίτες που είχαν πρόβλημα με το πρόγραμμα «Γέφυρα».

Οι δύο πολίτες είχαν καταγγείλει συγκεκριμένο πρόβλημα με την αποδέσμευση χρημάτων του προγράμματος από την τράπεζα, μέσω της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA». Λίγες ώρες αργότερα, το τηλέφωνό τους χτύπησε και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στο MEGA χθες, η κυρία Κατερίνα -που είχε προβεί στην καταγγελία- εξήγησε ότι «το απόγευμα της ίδιας ημέρας που κατήγγειλα το πρόβλημα δέχθηκα το τηλεφώνημα. Στην αρχή νόμιζα ότι με κορόιδευε ο αδερφός μου. Μίλησε φυσιολογικά. “Καλησπέρα σας, είμαι ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Οικονομικών” μου είπε».

Η κυρία Κατερίνα είπε στη συνέχεια ότι «στην αρχή εγώ κόλλησα. Μετά μου είπε “κάνατε κάποια καταγγελία για το πρόγραμμα Γέφυρα” και εκεί κατάλαβα ότι όντως είναι ο υπουργός. Του εξήγησα ποιο είναι το πρόβλημα και μου είπε ότι “το πρόγραμμα (σ.σ. Γέφυρα) έγινε για να βοηθοήσουμε τον κόσμο όχι να τον ταλαιπωρούμε. Θα επικοινωνήσει αργότερα μαζί σας η γραμματέας μου”».

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα με τον τρόπο αυτό η λύση του ζητήματος δρομολογήθηκε.

Παρόμοια ήταν και η εμπειρία που είχε ο αδερφός της κυρίας Κατερίνας, ο κ. Γιώργος. «Η εμπειρία μου ήταν ακόμα πιο ιδιαίτερη. Οταν με πήρε τηλέφωνο ο υπουργός έβλεπα την ταινία “Υπάρχει και φιλότιμο” με τον Μαυρογιαλούρο. Είχα έναν υπουργό στην τηλεόραση και έναν στο τηλέφωνο» σημείωσε.

Όπως εξήγησε ο κ. Γιώργος, ο υπουργός δεσμεύτηκε να λυθεί το πρόβλημά του. «Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι αν για το λάθος φταίει το δημόσιο θα βγει δημόσια και θα το αναγνωρίσει» είπε ο κ. Γιώργος. «Τα χρήματα μπήκαν τελικά. Μετά από δύο μέρες επικοινώνησε η τράπεζα μαζί μου. Το ήξερε και η τράπεζα για το τηλεφώνημα του υπουργού γιατί επικοινώνησε η νομική σύμβουλος μαζί τους» τόνισε.

Δείτε όλες τις δηλώσεις τους για το αναπάντεχο τηλεφώνημα του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα: