Άμεση άρση του τοπικού ολοκληρωτικού lockdown στην Δυτική Αττική ή ανάλογη οικονομική στήριξη ζητά ο πρόεδρος του Ε.Ε.Π. Γιάννης Βουτσινάς

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Πειραιά κ. Γιάννης Βουτσινάς απέστειλε Επιστολή – Αίτημα στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδη ζητώντας είτε άρση των έκτακτων μέτρων που επιβλήθηκαν σε δήμους της Δυτικής Αττικής είτε ανάλογα έκτακτα μέτρα πρόσθετης ενίσχυσης και στήριξης των επαγγελματιών και εμπόρων.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΕΕΠ, που ως περιοχή ευθύνης έχει και την Δυτική Αττική σε συνδυασμό με τον Πειραιά του όμορους Δήμους τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τη Λαυρεωτική, σημειώνει στην επιστολή ότι «μετά τα θετικά μηνύματα των αρνητικών αποτελεσμάτων Rapid Test covid-19 της 20ης Δεκεμβρίου 2020 στις αντίστοιχες περιοχές, οφείλει ο ΕΟΔΥ να επανεκτιμήσει τα νέα δεδομένα και να μας ενημερώνει εάν εισηγείται την άμεση άρση των έκτακτων μέτρων, που θα επιτρέψει στις τοπικές αγορές την δυνατότητα πραγματοποίησης του ελάχιστου τζίρου επιβίωσης μέσω του click away, όπως αυτό γίνεται στην υπόλοιπη χώρα. Ειδάλλως, υπογραμμίζει ο κ. Βουτσινάς, κύριε Υπουργέ πρέπει με την σειρά σας να λάβετε κατά αναλογία έκτακτα μέτρα στοχευμένης υποστήριξης στους πληγέντες επαγγελματίες και εμπόρους των περιοχών. Σε άλλη περίπτωση οι έμποροι και επαγγελματίες της Δυτικής Αττικής δικαίως θα πιστέψουν ότι αδικούνται…»