Αλέξης Γεωργούλης: Ως ευρωβουλευτής παίρνω 25.000 ευρώ και όχι 20.000 ευρώ!

Εναν μικρό χαμό δημιούργησε ο Αλέξης Γεωργούλης ο οποίος επανήλθε στο θέμα του μισθού του ως ευρωβουλευτή, λέγοντας ότι παίρνει για έξοδα γραφείου περισσότερα από όσα γράφονται και επιμένοντας στο δικαίωμά του να κάνει τηλεοπτική εκπομπή.

Ο ευρωβουλευτής που το τελευταίο διάστημα δέχεται αρνητικά σχόλια επειδή παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι «Joker» στο Open και εξακολουθεί να ασχολείται με την υποκριτική, παρά το γεγονός ότι έχει εκλεγεί ως ευρωβουλευτής, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Μάκη Θεοδόση, Μικροσκόπιο,αρχικά είπε: «Είμαι ηθοποιός που νιώθω υποχρέωση να υπερασπιστώ, όπως μπορώ, τα δικαιώματα μιας κοινωνίας. Είναι αυτό που είχε πει κάποια στιγμή και η μητέρα μου, ότι έχεις βγει στις Ευρωεκλογές γιατί ο κόσμος σε αγαπάει, να του ανταποδώσεις την αγάπη που πήρες.

Αυτό είναι ουσιαστικά η αλλοίωση της ταυτότητάς μου, εάν πω ότι πέρα του ότι με ψήφισε ο κόσμος σαν ευρωβουλευτή θα πρέπει να ξεχάσω και την υπόλοιπή μου ζωή. Δεν πηγαίνει πίσω το έργο μου σαν ευρωβουλευτής, επειδή συνεχίζω να δουλεύω σαν ηθοποιός. Αν κάποιος με κατηγορεί γιατί κάνεις και αυτό, είναι σαν να κατηγορείς και έναν άλλον ευρωβουλευτή γιατί έχει παιδιά που του απασχολούν χρόνο. Εγώ δεν έχω παιδιά, έχω ελεύθερο χρόνο, μπορώ να τον ξοδεύω όπου μου αρέσει».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Γεωργούλης θέλοντας να διευκρινίσει ότι αν ο μισθός του ευρωβουλευτή δεν ξοδευτεί στα έξοδα γραφείου, πρέπει να επιστραφεί, αποκάλυψε στα πόσα χρήματα ακριβώς ανέρχεται: «Οι πολιτικοί δεν είναι σταρ. Δεν είναι ότι όποιος πολιτικός αναγνωρίζεται περισσότερο παίρνει περισσότερα λεφτά. Όλοι οι ευρωβουλευτές παίρνουν τον ίδιο μισθό, ανεξαρτήτως από τις δουλειές που κάνουν. Αυτός ο μισθός δεν είναι 20,000 ευρώ. Το 20,000, αυτός ο αριθμός υπήρχε στην προηγούμενη θητεία και τώρα αυτός ο αριθμός έχει γίνει 25,000 ευρώ. Άρα, τα 20,000 δεν ισχύουν. Ισχύουν τα 25,000 που αφορούν στα έξοδα του γραφείου που αν δεν γίνουν θα πρέπει να δοθούν πίσω».

Μάλιστα απόσπασμα της συνέντευξης του Αλέξη Γεωργούλη προβλήθηκε στο Πρωινό με τη Φαίη Σκορδά να μένει έκπληκτη. «Αποκλείεται!», αναφώνησε και τον λόγο ύστερα πήρε ο Βαγγέλης Περρής, σχολιάζοντας: «Παραδίνομαι! Δεν μπορεί, κάτι δεν πάει καλά. Εκεί στις Βρυξέλλες που είναι με κάτι τον ψεκάζουν; Αυτά τα οποία λέει δεν χωράνε σε καμία λογική! Είναι παράλογα, είναι τρελά»!
Δείτε το βίντεο με τον Αλέξη Γεωργούλη:

Aστοχη χαρακτήρισε επίσης ο Βαγγέλης Περρής τη σύγκριση που έκανε ο Αλέξης Γεωργούλης με τους γονείς που έχουν παιδιά…