Άδωνις Γεωργιάδης: Θα δείτε καταιγισμό αμερικανικών επενδύσεων

Τις προσδοκίες της κυβέρνησης για την οικονομία, μετά το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που επέδειξαν αμερικανικές εταιρείες για την Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σημειώνοντας ότι «θα δείτε καταιγισμό αμερικανικών επενδύσεων σε διάφορους τομείς».

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο κ. Γεωργιάδης τόνισε με αφορμή και την υπογραφή της τεχνολογικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ ότι 
η επίσκεψη του Μάικ Πομπέο πήγε «εξαιρετικά καλά», ενώ ερωτηθείς για την ανακοίνωση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής ότι το γ’ τρίμηνο θα έχουμε μεγαλύτερη ύφεση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «τα στοιχεία που έχουμε στο υπουργείο Ανάπτυξης δεν συνηγορούν σε αυτό».

«Το α΄ εξάμηνο του 2020 σε γενικές γραμμές η οικονομία κράτησε αυτό είδαν οι αγορές και έριξαν τα επιτόκια» και πως πιστεύει ότι και το β εξάμηνο θα πάμε καλύτερα» συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι πάνω από το θέμα της στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων υπενθυμίζοντας ότι «μέχρι το τέλος του έτους έχουμε εξασφαλίσει ρευστότητα 10 δισ. ευρώ».

Ως προς την αναστάτωση με τον χαρακτηρισμό «ιστορική» για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «έγινε λάθος από τους γραφειοκράτες του ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει αμηχανία για τη Βόρεια Μακεδονία. Είχαμε πει προεκλογικά ότι αν ψηφιστεί η συμφωνία δεν αλλάζει όμως αυτό δεν αναιρεί ότι είναι μια συμφωνία που δεν μας αρέσει και μας φέρνει σε δύσκολη θέση».

«Για την κυβέρνηση δεν είναι ιστορική η συμφωνία των Πρεσπών, είναι μια υποχρεωτική, δεσμευτική και κακή συμφωνία που όταν μας δοθεί η ευκαιρία θα πρέπει να αλλάξουμε δύο σημεία: τη γλώσσα και την εθνικότητα» συμπλήρωσε.

Εμφανίστηκε κατηγορηματικός, τέλος, ότι «ούτε μια στο δισεκατομμύριο δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση στη Βουλή».