Επέκταση Προβλήτα Κρουαζιέρας: Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, εξαρτάται από το πόσο προκλητικοί θα είναι οι Κινέζοι

Πληροφορίες ανέφεραν ότι την Παρασκευή συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. του ΟΛΠ λίγες ημέρες μετά τη Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων. Η «ατζέντα» δεν έγινε γνωστή, αλλά το θέμα της Πειραϊκής έπεσε, πιθανότατα, στο τραπέζι ώστε να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις.

Είναι γνωστό ότι πλευράς υπουργείου Ναυτιλίας δεν προβλέπεται κάποια άλλη «κάλυψη» προς την COSCO, τουλάχιστον αυτή την περίοδο.

Το «μπαλάκι» έφυγε από εκεί και πήγε στο υπουργείο Πολιτισμού που καλείται με βάση τη Συνέλευση των Κατοίκων της Πειραϊκής και την ανοιχτή επιστολή που θυροκολλήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Ταυτόχρονα, συνεχίστηκαν οι πιέσεις για απαντήσεις στη Βουλή με τις απαντήσεις του αρμόδιου υπουργείου να αναλώνονται περί «σεβασμού αποφάσεων του ΣτΕ».

ΟΛΠ και COSCO ξέρουν πλέον, ότι όταν βγάζουν μια φορτηγίδα για εργασίες, «παρακολουθούνται». Κάτοικοι και φορείς ομολογούν δημοσίως, πλέον, ότι έχουν μετατραπεί σε… «ντέντεκτιβ» και καθημερινά παρακολουθούν τι συμβαίνει στην Πειραϊκή. 

Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, εξαρτάται από το πόσο προκλητικοί θα είναι οι Κινέζοι.

Αναμένουμε εξελίξεις. Θα σας κρατάμε ενήμερους.

*Του Απόστολου Καραμπερόπουλου