Που είναι τα υδροπλάνα;

Πέρσι τον Αύγουστο, μετά και τις εκλογές, οι δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών, ήταν ξεκάθαρες: Το Καλοκαίρι του 2020 θα πετάνε τα υδροπλάνα στην Ελλάδα.

Το νομοθετικό πλαίσιο ψηφίστηκε όπως το ζητούσε η αγορά, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες και να καμφθούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Πιο συγκεκριμένα αδειοδοτημένα και έτοιμα να λειτουργήσουν είναι τρία υδατοδρόμια σε Παξούς, Κέρκυρα και Πάτρα, ενώ υπό την εποπτεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προχωρά η αδειοδότηση των 20 υδατοδρομίων της περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Ωστόσο και φέτος δεν αναμένεται να δούμε τα υδροπλάνα στις Ελληνικές θάλασσες και στον αέρα αφού η πανδημία «φρέναρε» τους επενδυτές. Η αναμενόμενη μειωμένη τουριστική κίνηση για φέτος ώθησε τους ενδιαφερόμενους  σε επενδυτική… σιγή, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Την αποκάλυψη αυτή, σύμφωνα με το newsauto, έκανε ο Υπουργός Ανάπτυξης όταν ρωτήθηκε σχετικά στο Twitter.

«Είμαστε έτοιμοι αλλά οι επενδυτές τα πήγαν πίσω. Θεωρούν ότι η φετινή κίνηση θα είναι χαμηλή» έγραψε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.