Κορυδαλλός-Χριστοφορίδης: Δεν υπάρχει λόγος για μια ακόμα τηλεδιάσκεψη

Με επιστολή προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου o Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού κ. Χριστοφορίδης δήλωσε ότι απέχει από την εξ αποστάσεως συνεδρίαση, γιατί δεν υπάρχει λόγος για μια ακόμα τηλεδιάσκεψη. “Ιδιαίτερα όταν φέρνουν κρίσιμα θέματα, όπως η ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης και η διαχείριση βιοαποβλήτων”.

Tο κείμενο της επιστολής:

Κορυδαλλός, 16/6/2020

Προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού

κα Μερόπη Κατσάνου και τα μέλη του σώματος

Κοινοποίηση: Δήμαρχο Κορυδαλλού, κ. Νίκο Χουρσαλά

Κυρία Πρόεδρε

Την στιγμή που η χώρα και οι λειτουργίες της, η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων, του δημοσίου τομέα και των υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού  επανέρχονται στην «κανονικότητα», λαμβάνοντας ταυτόχρονα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού εξακολουθεί να συνεδριάζει σε συνθήκες καραντίνας, αφού ορίσατε μια ακόμα  συνεδρίαση του, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος μας διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες αίθουσες Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία επιτρέπει να συνεδριάσουμε τηρώντας όλα τα μέτρα απόστασης.

Η εμπειρία των προηγούμενων συνεδριάσεων μέσω τηλεδιασκέψεων δείχνει ότι δεν μπορεί να γίνει επαρκής συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας. Άλλωστε σκοπός του νομοθέτη δεν ήταν οι τηλεδιασκέψεις να υποκαταστήσουν τις συνεδριάσεις με φυσική παρουσία, αλλά να αντιμετωπίσουν μια έκτακτη ανάγκη.

Πόσο μάλλον, όταν στην συνεδρίαση της Τετάρτης 17 Ιουνίου 2020, πρόκειται να συζητηθούν με εισήγηση της διοίκησης κρίσιμα θέματα για το μέλλον του Δήμου Κορυδαλλού, όπως η δημιουργία Δημοτικής Επιχείρησης και η προγραμματική σύμβαση με τον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο για τα βιοαπόβλητα του Δήμου μας.

Θεωρώντας ότι αυτός ο τρόπος λειτουργίας υποβαθμίζει το Δημοτικό Συμβούλιο και τον ρόλο των αιρετών, δηλώνω ότι θα απέχω από την προσεχή συνεδρίαση.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Χριστοφορίδης

Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού