Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι για το λουκέτο που επεβλήθη σε beach bar στη Μύκονο για τη μη τήρηση των κανόνων πρόληψης του covid 19 και τις αυστηρές δηλώσεις Άδωνι και λίγες ώρες αργότερα, βλέπουμε στον Πειραιά να πραγματοποιείται εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κωνσταντίνου ΙΑ’ Δραγάτση Παλαιολόγου, από την Μητρόπολη Πειραιώς και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, στην οποία ήταν όλοι… «πάτα με να σε πατώ…»!!!

Και μάλιστα με τον ίδιο πρωταγωνιστή, τον Άδωνι Γεωργιάδη!

Αναμφισβήτητα, επρόκειτο για ένα σημαντικό γεγονός στον Πειραιά και αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές, τον Πρόεδρο του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη, τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, και τον δημιουργό.

Και ξανά μπράβο για την  πρωτοβουλία.

Αλλά εδώ πρέπει να είμαστε πολιτικά… ειλικρινείς.

Η παρουσίαση – αποκαλυπτήρια του αγάλματος με τόσο κόσμο που πήγε, μετά από προσκλήσεις των φορέων, ήταν σαν προεκλογική  πολιτική φιέστα. «Πάτα με, να σε πατώ» πραγματικά.

Επιπλέον,  δεν μπορεί ο κ. Γεωργιάδης, να βγαίνει με περίσσιο θάρρος το πρωί στα κανάλια και να μας λέει (σχετικά με τη Μύκονο) «υπάρχουν κανόνες και έχουν προβλεφθεί ποινές» και ότι «δεν μπορώ ως υπουργός να κλείνω τα μάτια» και λίγο αργότερα, ο ίδιος να παρευρίσκεται σε μια εκδήλωση, με τέτοιο συνωστισμό.

Θα πείτε τώρα, ξέρει ο υπουργός από πριν τι θα γίνει;

Όχι βέβαια. Αλλά αν το υπουργείο έδινε «γραμμή», εκ των προτέρων, για μια σεμνή και περιορισμένη τελετή στους διοργανωτές προκειμένου να μπορέσει να παρευρεθεί ως καλεσμένος και ο υπουργός, δεν θα φτάναμε τώρα να γράφουμε περί «πολιτικού ατοπήματος» και «κακού παραδείγματος».

Φυσικά το ατόπημα θα «χρεωθεί» στους διοργανωτές, τουλάχιστον πολιτικά και κοινωνικά.

Διότι ο συνωστισμός της εκδήλωσης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κυβερνητική προτροπή για τήρηση των προληπτικών μέτρων.

Άλλωστε με δήλωση  «Όποιος νομίζει ότι έχουμε απαλλαγεί από τον κορονοϊό κάνει λάθος», ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι τα κρούσματα δεν θα εξαφανιστούν και απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση και να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα.

Για να προλάβουμε και όσους σχολιάσουν: «άλλο το beach bar στην Μύκονο, άλλο το άγαλμα στον Πειραιά», αφενός, να τονίσουμε ότι οι κανόνες είναι κανόνες (όπως λέει και ο ίδιος ο υπουργός!) και αφετέρου, να θυμηθούμε την περίπτωση Μπακογιάννη στα εγκαίνια της πλατείας Ομονοίας, όπου συνέβη κάτι αντίστοιχο, αλλά –εκεί τουλάχιστον- υπήρξε το θάρρος της συγγνώμης…

Σε κάθε περίπτωση, ο «νόμος είναι νόμος» και η λογική του είναι να εφαρμόζεται «κατά γράμμα» χωρίς να διαχωρίζει τον επιχειρηματία από τον αιρετό…