Αγία Βαρβάρα: Σκληρή κόντρα Γ. Καπλάνη & Ανδ. Λεωτσάκου

Κόντρα για πολλοστή φορά… ξέσπασε ανάμεσα στον πρώην δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας και νυν δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Καπλάνη με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Ανδρέα Λεωτσάκο, ο οποίος ήταν αντιδήμαρχος και συνεργάτης του. Αφορμή στάθηκε η διάθεση ειδικών απορριμματοφόρων συλλογής καφέ κάδων, καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων εσωτερικού χώρου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών στους Δήμους Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου του Δυτικού Τομέα Αθηνών από την Περιφέρεια Αττικής.

Το παρασκήνιο – «πόλεμος ανακοινώσεων»

Κατόπιν τούτου, ο κ. Καπλάνης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η τωρινή δημοτική αρχή συνεχίζει ένα έργο που ξεκίνησε όταν ήταν εκείνος δήμαρχος. Ο επικεφαλής της παράταξης «Η δική μας πόλη» δήλωσε συγκεκριμένα: “Χαιρόμαστε που δικαιώνετε τα λεγόμενά μας για όλα αυτά τα έργα που προ καιρού είχαμε αναγγείλει και πολλοί μας κατηγορούσαν. Η αλήθεια είναι πως βρίσκεστε στην ευχάριστη κι εύκολη θέση να παραδίνετε και να εγκαινιάζετε το έργο μας, όπως κάθε φορά άλλωστε. Το πρόγραμμα «Προμήθεια κινητού εξοπλισμού Ανακύκλωσης και Βιοαποβλήτων» είχε ξεκινήσει ήδη από το 2018 κι ο Δήμος μας κατάφερε να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για την παραλαβή κάδων και απορριμματοφόρου βιοανακύκλωσης μετά από τη συνεργασία μας με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου . Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός πως ενστερνίζεστε πρωτοβουλίες κι έργα τη στιγμή που μας κατηγορείτε για τα πάντα.”

To γάντι σήκωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Λεωτσάκος απαντώντας ως εξής: “Με έκπληξη μου διάβασα ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Η δική μας πόλη» στην Αγία Βαρβάρα, σχετικά με τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα «Προμήθεια κινητού εξοπλισμού Ανακύκλωσης και Βιοαποβλητων», που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μετά από συνεργασία με την προηγούμενη διοίκηση της περιφέρειας Αττικής υλοποιήθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μιλούν οι ομογάλακτοι της κ. Δούρου, οι οποίοι μέσα σε τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτα για την ανακύκλωση ενώ εμείς μέσα σε 8 μήνες σχεδιάσαμε, εφαρμόσαμε,πληρώσαμε και υλοποιήσαμε το πρόγραμμα μας στηριζόμενοι σε πράξεις κι όχι σε λόγια.

Ανακυκλώνω σημαίνει σταματάω να θάβω σκουπίδια. Άλλωστε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Πατούλης έχει ανακηρύξει το 2020 ως έτος ανακύκλωσης”.

Ο κ. Καπλάνης, ωστόσο, επανήλθε καυστικότατος με νέα ανακοίνωση στην οποία ουσιαστικά επισημαίνει ότι ο αντιπεριφερειάρχης άλλα διαβάζει και άλλα καταλαβαίνει και πως ακυρώνει το έργο που έκανε ο ίδιος σαν αντιδήμαρχος…

Η δεύτερη ανακοίνωση του κ. Καπλάνη αναφέρει μεταξύ άλλων: “ Μάλλον ο Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα, άλλα διαβάζει και άλλα καταλαβαίνει όσον αφορά το δελτίο τύπου της παράταξής μας, για το θέμα της ανακύκλωσης και των βιολογικών αποβλήτων.  Να του επισημάνουμε ότι δεν αναφέρεται  πουθενά στο δελτίο τύπου, αλλά και σε κανένα σημείο, ότι το θέμα της ανακύκλωσης βιολογικών αποβλήτων είχε λυθεί από την προηγούμενη διοίκηση της περιφέρειας και συμμετείχε ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας. Να θυμίσουμε στον Αντιπεριφερειάρχη, ότι στο σχεδιασμό για το πρόγραμμα «Προμήθεια κινητού εξοπλισμού Ανακύκλωσης και Βιοαποβλήτων» συμμετείχε και ο ίδιος ως μέλος της διοίκησης Καπλάνη ενώ σε περίπτωση που το λησμονεί, να του θυμίσουμε ότι εκτός από μέλος της διοίκησης, ήταν και έμμισθος Αντιδήμαρχος επί πολλά έτη. Επίσης, να θυμίσω και να υπογραμμίσω, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και όχι της Περιφέρειας Αττικής, όπως αρέσκονται να το παρουσιάζουν και να το καπηλεύονται κάποιοι. Να θυμίσω ακόμα, ότι όταν σχεδιάστηκε και προχώρησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, Πρόεδρος στον ΕΔΣΝΑ ήταν η κ. Δούρου, ο νυν Περιφερειάρχης το βρήκε έτοιμο, το παρέλαβε και το μοιράζει. Αυτή είναι η αλήθεια! Τέλος, αν θέλει ο κ. Λεωτσάκος να έχει βαρύτητα ο λόγος του και οι «παραλληλισμοί» του, να μάθει να διαβάζει καλύτερα τα δελτία τύπου μας και να μην τα παρερμηνεύει όπως τον «βολεύουν».”

Σημαέιωση: To newsx.gr είναι εδώ για να αναδεικνύει όλες τις απόψεις!