Έπραξε τα μέγιστα για τον Πόρο η Γεωργία Γεννιά

Με τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη συναντήθηκε η πρώην βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων, Γ. Γεννιά.

Η κα Γεννιά συνεχίζει να δραστηριοποιείται δυναμικά και να ενημερώνεται για τα θέματα της περιοχής. Με τον Δήμαρχο Πόρου συζήτησε θέματα που απασχολούν το νησί και τους κατοίκους του.

Η ίδια σε ανάρτησή της αναφέρει:

Σε λιγότερο από 4 χρόνια καταφέραμε ,ύστερα από την υποδειγματική μας συνεργασία με τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη να βελτιώσουμε τη ζωή των κατοίκων του νησιού με έργα πολύ σημαντικά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Ποριώτες και τις Ποριώτισσες μετά και την πρόσφατη επίσκεψη μου στο νησί ,για την αγάπη , τον σεβασμό και την εκτίμηση που όλοι μου δείχνουν .

Μερικές από τις πιο σημαντικές μας παρεμβάσεις λοιπόν αποκλειστικά για τον Πόρο ήταν :

-από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 10 Ιουνίου 2019 Έκτακτη χρηματοδότηση 200.000€ για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών από φυσικές καταστροφές.

-χρηματοδότηση ύψους 36.500€ για την ανακαίνιση των τουαλετών και της κουζίνας του δημοτικού Παιδικού Σταθμού.

Μετά από συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο Γιάννη Δημητριάδη και τον Αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πόρου Αλέξανδρο Δημητριάδη στο Υπουργείο Υποδομών με τον Γενικό Γραμματέα Θάνο Βούρδα δρομολογήσαμε την έναρξη λειτουργίας της δημοτικής αστικής γραμμής .Χρειάστηκε, μάλιστα, να ψηφισθεί τροπολογία (ά.48/Ν.4599), με την οποία καλύφθηκε κενό της νομοθεσίας, η οποία παρότι δίνει στους Δήμους την αρμοδιότητα ίδρυσης δημοτικής συγκοινωνίας, έθετε πληθυσμιακές προϋποθέσεις που κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας απέκλειαν τη δυνατότητα αυτή σε νησιωτικούς μη-αστικούς Δήμους. Επίσης, χρειάστηκε να εκδοθεί νομολογία από το Ελεγκτικό Συνέδριο (Τμ. 7, πρ.41/2018), με την οποία κρίθηκε ότι η αδειοδότηση της συγκοινωνιακής γραμμής δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση της νομιμότητας αγοράς λεωφορείου.

Στηρίξαμε και ενισχύσαμε , με ανθρώπινο προσωπικό σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής κύριο Ματθαιόπουλο , το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πόρου

Εγκρίθηκε άμεσα από το Υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος Πόρου και την άμεση προσωπική μου παρέμβαση για έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 70.000€ για την αντιμετώπιση ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαίρια στο Ασκέλι.

Κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, αναφορικά με την άμεση ίδρυση του Πολυδύναμου Ιατρείου Πόρου, σύμφωνα με το σχετικό αίτημα του Δήμου Πόρου και την θετική εισήγηση της αρμόδιας Διοίκησης (2η ΥΠΕ). Η εξέλιξη ήταν θετική . Ως προς το μείζον αυτό ζήτημα υπήρξαν και στο παρελθόν τόσο δικές μας παρεμβάσεις όσο και της δημοτικής αρχής.Η Δοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προώθησε στις 17.5.2017, με θετική εισήγηση, στο Υπουργείο Υγείας το πάγιο αυτό αίτημα. Πιο συγκεκριμένα, στο υπ’ αρίθμ. ΔΠΑΠ21930/17-5-2017 έγγραφο, προτείνεται η αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου σε Πολυδύναμο. Την οποία και επιτύχαμε. Η συμβολή του Παύλου Πολάκη ήταν καθοριστική . Συνεχίζω να δηλώνω παρούσα στις νέες απαιτήσεις των καιρών και να είμαι δίπλα σας»