ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: ΝΙΕΘ – θα κάνετε κάτι κα Δήμαρχε;

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης κατηγορώντας τη δημοτική αρχή Πεντέλης. Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Πεντέλης επανέφερε τελευταία στη δημόσια συζήτηση το θέμα του Ναυτικού Νοσοκομείου, που στέκει εκεί εγκαταλειμμένο εδώ και δεκαετίες, χωρίς να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από το νόμο, με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. 

Αλλοίμονο όμως, η Διοίκηση έχει άλλες προτεραιότητες. Έχει ατζέντα βαριά, να προλάβει να ιδιωτικοποιήσει ότι μπορεί, τώρα που ο κόσμος είναι ακόμη ζαλισμένος από την πανδημία και προσπαθεί να δει πώς θα βάλει τη ζωή του ξανά σε μια σειρά, πώς θα τα φέρει βόλτα στις νέες συνθήκες εργασιακής και υγειονομικής ανασφάλειας.

Φίλες και Φίλοι

Οι καιροί είναι πονηροί και η κρίση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ορισμένους ως ευκαιρία για την επιδίωξη άλλων σκοπών και να βρεθούμε μπροστά σε ανεπιθύμητες εξελίξεις. 

Δεν έχει περάσει δα και πολύς καιρός που:

  • Με την καθοριστική παρέμβαση του πρώην ΓΓ Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη και στελεχών της δημοτικής παράταξης Νέοι Άνθρωποι Νέα Αρχή σταμάτησε η έγκριση της μυωπικής πρότασης για αποκλειστική χρήση του περιβάλλοντος χώρου του ΝΙΕΘ, μόνο για τη λειτουργία Λαϊκής Αγοράς κάθε Σάββατο.
  • Με την απόφαση της πρώην υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου (27/6/2019) παραχωρήθηκε από τον ΕΦΚΑ ο περιβάλλον χώρος 110 στρεμμάτων του ΝΙΕΘ στο δήμο Πεντέλης, δωρεάν, για 12 χρόνια.
  • Εγκρίθηκε από το ΔΣ Πεντέλης η σύμβαση παραχώρησης χρήσης ιδιόκτητου περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου του ΝΙΕΘ (16/7/2019); Την είχε μάλιστα καλοδεχτεί και η ίδια σε τότε δηλώσεις της.

Και καλά από τον προηγούμενο δήμαρχο κ.Στεργίου δεν περιμέναμε ποτέ ότι μέχρι την 1/9/2019 που παρέδωσε στη νέα Διοίκηση, θα έσπευδε να προχωρήσει καμμιά διαδικασία καθώς είχε ήδη χάσει τις εκλογές και άρα του έλειπε το κίνητρο. Εξάλλου η εξέλιξη του θέματος ήταν αντίθετη με την προεκλογική του υπόσχεση και επιδίωξη για χρήση του ΝΙΕΘ για λαϊκή αγορά.

Η “μεθοδική” όμως κα Δήμαρχος πώς γίνεται στην ήδη 8μηνη θητεία της να μην έχει προχωρήσει το θέμα και να υπογράψει τη σύμβαση με τον ΕΦΚΑ; Απλώς έτυχε; Μήπως δεν θεωρεί σημαντικό κάτι τέτοιο για τις ανάγκες πολιτών; Υπάρχουν άλλες επιδιώξεις που μεθοδεύονται και θα μας αποκαλυφθούν στο επόμενο διάστημα;

Η ΝΔ και ο νεοφιλελεύθερος κ.Χατζηδάκης έδειξαν πώς ακριβώς εννοούν την προστασία και αξιοποίηση του περιβάλλοντος, με τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο που ψήφισαν πριν από μερικές μέρες στη Βουλή. Δεν έχουμε τίποτε καλό να περιμένουμε όσο ο καιρός περνά.

Πολίτες του Δήμου Πεντέλης

Απαιτούμε τη Συνδιοίκηση Κεχαγιά-Παλαιοδήμου να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν και που διασφαλίστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των αναγκών των συμπολιτών μας.

Λέμε NAI στη λειτουργική ένταξη της πευκόφυτης έκτασης των 110 στρεμμάτων στον οικιστικό ιστό της πόλης.

Λέμε NAI στη δημιουργία Αστικού Πάρκου πρασίνου, προσβάσιμου στους πολίτες 365 μέρες το χρόνο!!!

Καλούμε σε αξιοποίηση των αδρανών δημόσιων εκτάσεων και κτιρίων που υπάρχουν στο Δήμο μας για δημόσια προσφερόμενες δραστηριότητες, στο πλαίσιο ενός συνολικά σχεδιασμένου προγράμματος.