Δημοσκόπηση: Αυτοί είναι οι καλύτεροι υπουργοί της κυβέρνησης

Η κρίση του κορωνoϊού «απογειώνει» τον Βασίλη Κικίλια ως προς τις θετικές γνώμες που έχει ο κόσμος γι’ αυτόν. Στη δημοσκόπηση του Forum της Metron Analysis (δείγμα: 1.204 άτομα την περίοδο 22-28 Απριλίου), για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, ο υπουργός Υγείας φαίνεται να καρπώνεται την ικανοποιητική διαχείριση της πανδημίας και προφανώς την επιλογή του Σωτήρη Τσιόδρα και των επιστημόνων που «έτρεξαν» όλη αυτή την κατάσταση.

Ο Βασίλης Κικίλιας, στο ερώτημα ποιον υπουργό θεωρούν οι πολίτες καλύτερο και ποιον άλλον, καταλαμβάνει την πρώτη θέση και με διαφορά από τον δεύτερο.

Συγκεκριμένα, ο κόσμος τον θεωρεί καλύτερο υπουργό της κυβέρνησης με ποσοστό 22% ενώ ακολουθεί με 11% ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που φαίνεται ότι κερδίζει από τη στάση της αστυνομίας στην πανδημία αλλά και από επιτυχίες του υπουργείου στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, καταλήψεων κ.λπ.

Τρίτος πιο δημοφιλής υπουργός είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης και την πεντάδα κλείνουν η Νίκη Κεραμέως και μαζί οι Κυριάκος Πιερρακάκης και Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο άγνωστος σε πολλούς μέχρι πρότινος υφυπουργός για την Πολιτική Προστασία, Νίκος Χαρδαλιάς, είναι ψηλά ως προς τις θετικές γνώμες των πολιτών.

Επειδή τέτοιες δημοσκοπήσεις έχουν τη σημασία τους και σε περίπτωση ανασχηματισμού της κυβέρνησης, τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν οι Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, Στέλιος Πέτσας και Γιώργος Γεραπετρίτης.

Πρόθεση ψήφου

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 42,5%,   ο ΣΥΡΙΖΑ 21,4%, ενώ στο 5% βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, στο 4,7% το ΚΚΕ, στο 3,2% το ΜέΡΑ 25 και στο 2,9% η Ελληνική Λύση.

Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει το μεγάλο ποσοστό του 73% ως προς τη δημοτικότητα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και 26% αρνητικές ή μάλλον αρνητικές γνώμες.

Είναι το υψηλότερο ποσοστό για τον πρωθυπουργό καθώς τον Φεβρουάριο 2018 ήταν στο 41%, ανέβηκε στο 69% τον περασμένη Σεπτέμβρη και εκτινάχθηκε λόγω της πανδημίας.

Δεύτερη σε δημοτικότητα η Φώφη Γεννηματά με 44% δημοτικότητα αντί 55% που έχουν αρνητική γνώμη.

Ο δε Αλέξης Τσίπρας έχει 42% θετικές ή μάλλον θετικές απόψεις και 57% αρνητικές ή μάλλον αρνητικές. Και για τον Αλέξη Τσίπρα είναι το υψηλότερο ποσοστό δημοτικότητας.

Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλος σπάνε το… ρεκόρ με 75% αρνητικές ή μάλλον αρνητικές γνώμες.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κ. Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με το συντριπτικό 51% έναντι 18%.