Δήμαρχος Αχαρνών – Σπύρος Βρεττός: Διαμαρτυρόμενοι αλλά απόντες στα προβλήματα των Δημοτών

Σε ανακοίνωση – δελτίο τύπου προχώρησε ο δήμος Αχαρνών εξ αφορμής των κατηγοριών και καταγγελιών προς τη Δημοτική Αρχή από δημοτικούς συμβούλους πως πραγματοποιούνται Δημοτικά Συμβούλια δια περιφοράς αυτή την δύσκολη περίοδο με σκοπό την καταστρατήγηση Δημοκρατικών διαδικασιών.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός από τις πρώτες ημέρες της κρίσης ζήτησε να εφαρμοστεί η τηλεδιάσκεψη στις συνεδριάσεις των Δημοτικών συμβουλίων αλλά δυστυχώς ανυπέρβλητες δυσκολίες, όχι από πλευράς του Δήμου, αλλά από αρκετούς συμβούλους της Αντιπολίτευσης που δηλώνουν αδυναμία είτε γιατί δεν έχουν mail είτε γιατί δεν ξέρουν να χειρίζονται υπολογιστή είτε γιατί δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, έκανε αδύνατη τη λειτουργία της τηλεδιάσκεψης στο 45μελές Δημοτικό μας συμβούλιο, κάτι που μας ανάγκασε να δίνουμε τη δυνατότητα ψήφισης με sms στα δια περιφοράς συμβούλια.

Με μεγάλη προσοχή διαβάζουμε τις κατηγορίες προς τη Δημοτική Αρχή από δημοτικούς συμβούλους πως πραγματοποιούνται Δημοτικά Συμβούλια δια περιφοράς αυτή την δύσκολη περίοδο με σκοπό την καταστρατήγηση Δημοκρατικών διαδικασιών. Πολλές φορές χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι οι περισσότεροι Δήμοι  πραγματοποιούν συμβούλια με τηλεδιάσκεψη.

Μετά λύπης μας, διαπιστώνουμε ότι είτε δεν το έχουν διασταυρώσει είτε το κάνουν καθαρά για αντιπολιτευτικούς λόγους καθώς ο καθένας μπορεί να παρατηρήσει ότι τόσο η μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων και Περιφερειών σε όλη την επικράτεια όσο και οι όμοροι Δήμοι μας δε χρησιμοποιούν τηλεδιάσκεψη, κάνοντας αυτό που προβλέπει ο νόμος.

Το χειρότερο όμως είναι ότι κάποιοι από τους «διαμαρτυρόμενους»:

Ποτέ δεν έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικώς ζητώντας εξηγήσεις για θέματα που έχουν προβληματισμούς

Ποτέ δεν απευθύνθηκαν στις οικονομικές υπηρεσίες για να ενημερωθούν και να τους λυθούν τυχόν απορίες

Ποτέ δεν επικοινώνησαν με τον Δήμαρχο Αχαρνών ή τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για να ενημερωθούν εκτενέστερα

Αυτό που αναρωτιόμαστε είναι…

Πότε θα σταματήσει η στείρα και ανούσια αντιπολίτευση και θα ενδιαφερθούμε καθαρά για την πόλη των Αχαρνών χωρίς αντιπολιτευτικές κακοστημένες τακτικές;

Υ.Γ Όσο για αυτούς που νοιάζονται για την εκπροσώπηση των ψηφοφόρων τους είναι εκείνοι που «επενδύουν» στην κοντή μνήμη, καθώς στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο δεν έκαναν τον κόπο να εκπροσωπήσουν τους ψηφοφόρους τους.