Απαντά ο Δήμαρχος Ύδρας Γ. Κουκουδάκης για τη νησίδα Άγιος Γεώργιος

Ο Δήμαρχος Ύδρας Γ. Κουκουδάκης ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με το μείζον ζήτημα της νησίδας Σαν Τζόρτζι για τα όσα διέρρευσαν το τελευταίο διάστημα.

«Κάποιοι λίγοι σήμερα άρχισαν να πανηγυρίζουν διότι πληροφορήθηκαν από «έγκριτο» δημοσιογράφο ότι τάχα μου «ο Δήμος Ύδρας έχασε την Νησίδα Άγιος Γεώργιος», την οποία με πολύ μεγάλο αγώνα το διάστημα 2014-2019 επανέφερε στην πλήρη δικαιοδοσία του.
Δυστυχώς θα τους απογοητεύσω.

Η νησίδα Άγιος Γεώργιος χάρη στις ενέργειες της σημερινής Δημοτικής Αρχής παραμένει στα Διοικητικά Όρια του Δήμου μας. Ως αποτέλεσμα, ο Δήμος μας εξακολουθεί να εισπράττει το ειδικό τέλος από την λειτουργία του αιολικού πάρκου που είναι εγκατεστημένο στην εν λόγω Νησίδα.
Το αν απορρίφθηκε μια αγωγή, από τις πολλές που ο Δήμος μας έχει καταθέσει το διάστημα 2014-2019, ζητώντας χρήματα που παρανόμως έχει εισπράξει ο Δήμος Λαυρεωτικής δεν έχει καμία σημασία. Άλλωστε υπάρχει και Εφετείο. Αναμένουμε να διαβάσουμε το σκεπτικό της απόφασης, το οποίο, λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, δεν μας έχει ακόμα γνωστοποιηθεί.
Βιάστηκαν λοιπόν να χαρούν αυτοί οι λίγοι. Άνθρωποι που κατά την δική τους θητεία, ως αιρετοί, κανένα ενδιαφέρον δεν επέδειξαν, τώρα απέκτησαν «δήθεν» ενδιαφέρον, το οποίο βεβαίως υποκρύπτει την ελπίδα τους να πάει κάτι στραβά για την Ύδρα μας, προκειμένου να εκδικηθούν εμένα.
Όσο για τον «έγκριτο» δημοσιογράφο έχει ήδη δοθεί εντολή σε δικηγόρο να καταθέσει σχετική μηνυτήρια αναφορά.

Θα υπάρξει σύντομα νέα ανακοίνωση σχετικά με το θέμα. Προκαλώ αυτούς τους λίγους, αν μπορούν, να χτυπήσουν εμένα και όχι την Ύδρα μας και τα συμφέροντά της!»

Θυμίζουμε ότι η νησίδα είχε αποτελέσει Μήλον της έριδας μεταξύ των δήμων Ύδρας και Λαυρεωτικής. Η ακατοίκητη νησίδα βρίσκεται στην είσοδο του Σαρωνικού κόλπου, ανάμεσα στο Σούνιο και την Ύδρα, με έκταση 4,3 τ.χλμ. Αυτό που κάνει το νησί τόσο ελκυστικό δεν είναι μόνο τα καταγάλανα νερά του, αλλά το μεγάλο αιολικό πάρκο που έχει αναπτύξει η Τέρνα Ενεργειακή. Κι αυτό διότι, ο δήμος στον οποίο υπάγεται η νησίδα λαμβάνει 500.000 ευρώ ετησίως και οι δημότες του έχουν ισόποση απαλλαγή από τη ΔΕΗ.